Funeralii în Franța pentru adolescentul de 17 ani ucis de poliție în timpul unui control rutier. În jur de 45.000 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pe străzi

Funeralii în Franța pentru adolescentul de 17 ani ucis de poliție în timpul unui control rutier. În jur de 45.000 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pe străzi Sursa foto: EPA/YOAN VALAT

Într-un moment de profundă tristețe, rudele și prietenii s-au adunat pentru a participa la funeraliile adolescentului în vârstă de 17 ani, care a fost împușcat mortal de un polițist săptămâna aceasta în Nanterre, o suburbie a Parisului, în timpul unui control rutier.

Pierderea tragică a tânărului a adus un val de durere în comunitate, iar mulți oameni s-au adunat pentru a-i aduce un ultim omagiu și a-și exprima compasiunea față de familia sa. Ceremonia funerară s-a desfășurat la moscheea din Nanterre, începând de la ora prânzului.

Funeraliile adolescentului ucis în timpul unui control rutier

Având în vedere contextul sensibil, familia a solicitat ca niciun jurnalist să nu fie prezent la serviciul funerar sau la înmormântare, dat fiind faptul că moartea lui Nahel M. a fost urmată de revolte urbane care au avut loc la nivel național timp de mai multe zile.

Un sicriu alb a fost depus la moschee în jurul prânzului, conform acelorași informații oferite de cotidianul Le Parisien. Numai câteva persoane au avut acces în interiorul moscheii, iar în jurul clădirii a fost stabilită o zonă de securitate. Sute de oameni au participat la serviciul funerar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a anunțat că aproximativ 45.000 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați pe străzile din Franța în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru a restabili ordinea.

322 de persoane au fost arestate în Franţa

Ministerul de Interne a raportat că în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Franța, un total de 322 de persoane au fost arestate, dintre care 126 în Paris și suburbiile sale. Aceste acțiuni au avut loc în contextul violențelor declanșate de moartea tragică a tânărului Nahel, ucis marți de un polițist. Cu toate acestea, există semne evidente de încetinire a violențelor.

La Marsilia, orașul care a fost martorul unor incidente majore și jafuri în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, un amplu dispozitiv de securitate, sprijinit în special de forțele de elită Raid și GIGN, a reușit să disperseze grupuri de tineri mai puțin numeroase decât în ziua precedentă. Autoritățile locale au raportat un total de 56 de arestări în jurul miezului nopții în acest al doilea oraș ca mărime din Franța.

Conform cifrelor prezentate de Ministerul de Interne, 126 de persoane au fost arestate în cursul serii la Paris şi în suburbii.