Editura Evenimentul si Capital

Cel care tratează cu fundul Scrisoarea lui Giuliani e chiar Guvernul PSD! România lui Cristoiu

Autor: | | 2 Comentarii | 8934 Vizualizari

Am urmărit noul Tărăboi dîmbovițean poreclit Scrisoarea lui Rudolph W. Giuliani cu surîsul dat de convingerea nestrămutată că despre tot ceea ce se întîmplă azi a scris cîndva I.L. Caragiale. Unul dintre năravurile presei românești de ieri, de azi și de mîine, satirizate de cel mai mare gînditor al media autohtone, constă în isteria care pune stăpînire asupra scrisului cînd e vorba de o întîmplare folosită pe post de ciomag de părțile politice în dispută.

Sub puterea isteriei, precum Pămîntul din The 100 sub valul Praimfaya, tot ceea ce dă unicitate scrisului la gazetă dispare, spulberat:

Prioritatea acordată faptelor, minima logică, minimul bun-simț, minima luciditate, teama de ridicol. Trimisă în 22 august 2018 și publicată în premieră și în exclusivitate, luni, 27 august 2018 de Mediafax, Scrisoarea a împărțit presa, politica și opinia publică din bodegi în două tabere:

Una chitită pe minimalizarea personalității lui Rudolph Giuliani pe cale de a deveni un soi de om al străzii din New York.

Alta preocupată de a exagera personalitatea lui Rudolph Giuliani pe cale de a deveni astfel purtătorul de cuvînt al lui Donald Trump.

Despre prima tabără a scris Silviu Mânăstire, pe site-ul PS News, un articol exact în ironia sa chirurgicală: Țînțarii din presa dîmbovițeană îl bîzîie pe Giuliani. N-are rost să mai fac eu vreo referire la penibilul asumat de persoane cel puțin dubioase precum Cristian Diaconescu, iepurele Elenei Udrea, iscălitorul poziției contracost potrivit căreia Giuliani e un nimeni sau de persoane al căror creier e virusat politic precum George Maior.

Cauza maximei pierderi a lucidității stă în punctul de plecare al semnificației date Scrisorii.

Ca și epistola iscălită de McCain, dezvăluind un fapt unic în istoria omenirii – un muribund căruia îi stă gîndul, pe patul de moarte din America, la Codruța Kovesi din România care nici măcar ibovnică între două avioane nu i-a fost, ca să facă parte din filmul vieții, revăzut de un om pe cale de a-și da duhul, Scrisoarea lui Rudolph Giuliani a fost abordată și de o tabără și de alta de pe o poziție comună:

Cea descrisă de mine pînă acum ca fiind poziția babuinilor numiți români pentru care orice text care vine din străinătate, dar mai ales din lumea Marilor puteri, are forța cutremurătoare a unor Table ale Legii.

Scrisoarea adresată președintelui Republicii, președinților celor două Camere și premierului aparține unei personalități indiscutabil.

A vedea în ea un fel de semn ceresc, de mesaj trimis de Dumnezeu din cer poporului român și al cărui tîlcuri își bat capul să le deșlușească preoții și preotesele din presă și din politică, e o nouă dovadă că noi nu ne vom lecui în veci de năravul temenelelor față de Alții, de la Înaltele Porți, fie aceștia și portari. Atît presa anti-Binom, cît și presa pro-Binom, deși despărțite de o ură feroce reciprocă, au dat scrisorii aceeași semnificație:

Cea de Semn venit din cer.

Așa se explică incredibila năpustire a Presei pro-Binom asupra lui Rudolph Giuliani pentru a-i minimaliza personalitatea. Convinși că Scrisoarea e un fel de mesaj trimis românilor din Înalturi, jurnaliștii pro- Binom din presă și guriștii de pe rețele sociale, s-au străduit să micșoreze ceea ce ei au considerat a fi impactul inițiativei asupra poporului român. De aici axioma că Scrisoarea trebuie să fie un soi de hîrtie igienică de minimarket pentru poporul român, deoarece nu e produsul convingerilor lui Giuliani, ci al unei negustorii de parale.

De cealaltă parte s-a scos în relief legătura dintre Giuliani și Trump, sugerîndu-se o intervenție mascată a Administrației Republicane în confruntarea politică românească în chestiunea Protocoalelor.

Din punct de vedere oficial, e o manipulare. Și dacă ar fi scris pe Facebook textul fiica lui Trump, gestul nu avea puterea unei intervenții oficiale. Pe drept cuvînt, Ambasada SUA și Departamentul de Stat s-au grăbit să precizeze (la cerere, atenție!) că e vorba de poziția unei persoane private. Cei care au întrebat asta din România s-au dovedit încă o dată babuini. Era limpede că indiferent de dedesubturi, Scrisoarea n-are nici o legătură cu poziția oficială a SUA.

Din denunțarea slugărniciei noastre naționale față de tot ce vine de la noii Stăpîni ai lumii mi-am făcut o credință.

Scrisoarea lui Giuliani descrie realitatea unor abuzuri denunțate și de mine. Asta nu înseamnă că o voi trata altfel decît alte și alte intervenții din afară în bătăliile politice din România sau, mai precis, față de alte și alte momente în care babuinii de la noi, împărțiți în două cete, disputîndu-și banana de la îngrijitor, au prezentat poporului român orice adiere drept uraganul de care trebuie să ne ascundem.

De la indicațiile date poporului român de tupeistul Klemm pînă la articolele de cîntare a Codruței Kovesi din presa străină, am considerat năravul de a folosi străinătatea în disputele interne drept o nenorocire a destinului românesc.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
23:25 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 23:00 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 22:20 DRAGNEA: „Nu mă mai INTERESEAZĂ amnistia și grațierea” 21:46 DECLARAȚII în PSD: Dăncilă: „vom STABILI daca vor fi și REMANIERI” 21:05 DECLARAȚII la ieșirea de la ȘEDINȚA CEx. FIREA :„ S-a CERUT EXCLUDEREA mea” 20:49 CEx al PSD. BOMBĂ DE ULTIMĂ ORĂ! Strategul Dragnea a rezolvat o mare problemă. MESAJUL ESTE CLAR. Breaking news 20:25 O FEMEIE CU GREUTATE în PSD a spus tot ce ştie despre RĂZBOIUL DIN PARTID: „Aseară ne-am întâlnit mai mulţi...” News alert 19:21 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 18:17 VOT în CEx. Majoritate covârşitoare pentru DRAGNEA. Ce se întâmplă cu RĂZVRĂTIȚII din PARTID? BREAKING NEWS 18:01 ALERTĂ în PSD. Se cere REMANIEREA unui important MINISTRU din GUVERNUL DĂNCILĂ. 17:32 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 17:11 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 16:06 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 15:51 ȘTIRE-BOMBĂ! Dăncilă a declarat din ce TABĂRĂ face PARTE. ANUNȚ de ULTIM MOMENT 15:33 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 14:04 CEx încinge spiritele. SCANDAL de ultimă oră în PSD. „Președintele a fugit cu CHEIA să nu facă ședință!” 13:58 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică 12:34 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 11:32 Liderul PSD TULCEA, Horia Teodorescu, MANDAT ÎN ALB din partea filialei: “Voi decide în CEX cum voi vota”

Articole salvate