Fructul care reduce cu 60% riscul de cancer. Trebuie să fie crud
- Antonia Hendrik
- 25 noiembrie 2023, 21:41
Fructul care reduce cu 60% riscul de cancer se află la îndemâna tuturor. Este extrem de sănătos mai ales dacă este mai crud, spun cercetătorii din Marea Britanie.
Fructul care reduce cu 60% riscul de cancer nu este scump şi poate fi consumat de majoritatea românilor. Acest fruct protejează stomacul și previne cancerul gastric. Conform unui nou studiu, consumul zilnic ar putea reduce riscul de a dezvolta cancer de stomac cu peste 60%.
Fructul care reduce cu 60% riscul de cancer
Cercetătorii de la Universitățile Newcastle și Leeds din Marea Britanie au constatat că persoanele cu un istoric familial de cancer gastrointestinal au prezentat un risc mult mai mic de a dezvolta această maladie după ce au luat, zilnic și timp de 2 ani, un supliment bazat pe amidon rezistent, echivalentul unei banane crude.
Studiul a urmărit 918 de participanți care sufereau de sindromul Lynch. O afecțiune genetică asociată cu un risc crescut de diferite forme de cancer. Cum ar fi:
- ovarian,
- uterin (cervical),
- de stomac,
- pancreatic
- colorectal.
Aproximativ jumătate dintre participanți au consumat zilnic un supliment pe bază de amidon rezistent (30 mg). În timp ce ceilalți au primit o pastilă placebo.
Fructul care reduce cancerul. Sursa foto. Pixabay
Amidonul protejează stomacul
La finalul perioadei de monitorizare, cercetătorii au concluzionat că riscul de dezvoltare a unor forme specifice de cancer a scăzut cu până la 60%. Mai ales în cazul cancerului de stomac, de esofag, pancreatic, de duoden sau cancerului vezicii biliare. De asemenea, efectul protector s-a menținut timp de 10 ani. Iar oamenii de știință au în plan un studiu de urmărire pe termen lung.
De asemenea, mai au un studiu adițional care investighează utilizarea aspirinei în prevenirea cancerului colorectal. Se crede că aspirina poate reduce riscul de apariție a cancerului de colon cu până la 50%.
Profesorul John Mathers a declarat:
„Efectele benefice ale amidonului rezistent sunt vizibile mai ales la nivelul porțiunii superioare a intestinelor. Aceasta este o observație importantă, deoarece cancerele tractului intestinal superior sunt adesea diagnosticate în stadii tardive. Se pare că amidonul rezistent ar putea inhiba producția de acizi biliari care pot afecta ADN-ul”.
Banane. Sursa foto: Pixabay
Fructul completat cu alte alimente
Amidonul rezistent este prezent în mod natural în alimente precum:
- fulgii de ovăz,
- orz,
- sorg,
- fasole,
- soia,
- mazăre,
- cartofi gătiți și răciți,
- orez brun
- banane crude.
De asemenea, se crede că amidonul rezistent poate regla glicemia și poate fi de ajutor în procesul de pierdere în greutate. Amidonul oferă o serie de beneficii pentru sănătate și este o componentă esențială a dietei umane. Printre beneficiile amidonului se numără:
- Sursă de energie
- Controlul glicemiei
- Sănătatea digestivă
- Sănătatea inimii:
- Controlul greutății:
- Susținerea sănătății intestinale.