Evenimentul Zilei > Sport > FRF vine cu noi reguli legate de intrarea pe teren! Gigi Becali este foc și pară. El nu știe nimic despre noile reglementări
FRF vine cu noi reguli legate de intrarea pe teren! Gigi Becali este foc și pară. El nu știe nimic despre noile reglementări

FRF vine cu noi reguli legate de intrarea pe teren! Gigi Becali este foc și pară. El nu știe nimic despre noile reglementări

Federația Română de Fotbal (FRF) a transmis, miercuri după-amiază, un comunicat cu privire la noile prevederi impuse fotbaliștilor în contextul pandemiei de COVID-19. Deși informația a fost transmisă pe site-ul oficial al Federației, Gigi Becali susține că el nu a primit aceste informații.

Miercuri după-amiază, Federația Română de Fotbal a transmis un comunicat oficial pe site-ul instituției. Aceștia susțin că, începând de de joi, 21 octombrie, jucătorii vor evolua la meciurile din România doar dacă prezintă certificatul de vaccinare sau un test COVID-19 negativ. Deciziile au fost luate după ce, patronul FCSB, Gigi Becali, s-a revoltat susținând că nu este normal ca jucătorii să intre pe teren doar prezentând Certificatul Verde.

„Echipele vor trimite la FRF([email protected]) și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele, prenumele, funcția, data recoltării testului, tipul de test efectuat și rezultatul.

De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză scanate, precum și deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției. Suplimentar față de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegația unei echipe (staff + jucători + alți oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă.

Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca și viza medicală – condiție pentru dreptul de joc), arbitrul având obligația verificării acestor documente. Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situația jocurilor la care participă jucători minori (exceptați de la testare), obligația prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegației (staff+jucători+alți oficiali) majori”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Gigi Becali este din nou foc și pară: „Nu îl mai cunosc pe Burleanu!”

În urmă cu doar câteva zile, latifundiarul din Pipera tuna și fulgera cu privire la regulile impuse de FRF legate de condiția impusă jucătorilor de a intra pe teren. Acesta susține că toți jucătorii trebuie testați, fără a se ține cont de certificatul de vaccinare. Federația nu a luat în calcul această precizare a lui Gigi Becali și au anunțat printr-un comunicat oficial faptul că jucătorii vor evolua la meciurile interne pe baza Certificatului Verde sau a unui test negativ.

Contactat de jurnaliștii prosport.ro, finanțatorul roș-albaștrilor susține că lui nu i-au fost transmise aceste noi reglementări cu privire la modul în care vor intra fotbaliștii pe teren. În declarațiile făcute de Gigi Becali, acesta susține că mai multe persoane l-au acuzat de faptul că își obligă jucătorii să nu se vaccineze.

„Sincer, nu am nicio înștiințare despre acest nou regulament. De unde ați aflat voi de el? Nici pe Burleanu nu îl mai cunosc, să fie clar.

Vad că au început unii să sară pe mine că oblig fotbaliștii să nu se vaccineze. Sunt minciuni! Eu nu am aflat nimic de noul regulament. Eu doar am vrut să nu mai moară fotbaliștii pe teren”, a spus Gigi Becali pentru ProSport.