Evenimentul Zilei > Actualitate > Fratele interlopului Tudor Florian, zis “Rechinu”, arestat de FBI
Fratele interlopului Tudor Florian, zis “Rechinu”, arestat de FBI

Fratele interlopului Tudor Florian, zis “Rechinu”, arestat de FBI

Autoritățile din SUA l-au arestat, în Mexic, pe Claudiu Martin Florian, fratele temutului interlop Tudor Florian, zis “Rechinu”, capturat în luna iulie, fiind acuzat că a condus o rețea internațională de skimming.

Autoritățile americane au anunțat reținerea a 18 persoane, dintre care 13 români, membri ai unei vaste rețele specializate în skimming și spălare de bani, care acționa pe teritoriile mai multor țări, prejudiciul creat de aceștia ridicându-se la zeci de milioane de dolari, anunță stirileprotv.ro. Cei 18 au fost arestați în urma unei operațiuni coordonate de FBI printre ei fiind și Claudiu Martin Florian (cunoscut drept „Florin Claudiu”, „Johnny Ion”, „Jan Hoțul”, „Petru Andrioaie” sau „Petru Andrioane”), după cum a comunicat biroul din New York, al Departamentului de Justiție.

 

Claudiu Martin Florian, fratele interlopului Tudor Florian, cunoscut sub numele de „Rechinu”, a fost arestat în Cabo San Lucas, Mexic, Raul Ionuţ Vidrăşan în Perugia – Italia, toţi ceilalţi fiind arestați în Statele Unite. „Potrivit acuzațiilor, inculpații s-au folosit de know-how-ul tehnologic pentru a fura zeci de milioane de dolari de la instituții financiare și persoane fizice. Datorită muncii depuse de FBI, CBP și NYPD, inculpații sunt acum în arest și vor fi deferiți justiției”, a declarat procurorul din Manhattan, Geoffrey S. Berman.

 

Anchetatorii ar fi probat că  în perioada 2014 – septembrie 2019, cei 18 au obținut prin fixare de sisteme de tip ‘skimming’ pe bancomate informații despre conturile victimelor, în vederea copierii datelor informatice conţinute de cardurile introduse în acestea. Datele extrase erau apoi folosite pentru a extrage sume de bani din bancomate. Gruparea se ocupa cu fraude prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice (clonare de carduri) în țări precum SUA, Mexic și Italia.

 

De reamintit că interlopul Tudor Florian, zis „Rechinu”,a fost arestat în Mexic, luna iulie, când  poliţiştii şi procurorii DIICOT au anunțat că au reușit să destructureze o grupare specializată în skimming şi trafic de migranţi, care ar fi acţionat, de 7 ani, în România, Mexic, SUA şi alte ţări.

Gruparea, formată din cetăţeni români şi mexicani, acționa încă din anul 2012 pe teritoriul României, Mexicului şi SUA și era condusă de un român, Tudor Florian, zis şi “Rechinu’”. Acesta deţinea, prin persoane interpuse, mai multe firme specializate în achiziţionarea şi montarea de bancomate pe teritoriul Mexicului. Membrii grupării instalau însă sisteme de tip ‘skimming’ pe aceste bancomate, în special în localităţi situate pe litoralul mexican şi frecventate de foarte mulţi turişti străini, în vederea copierii datelor informatice conţinute de cardurile introduse în acestea. Datele extrase erau apoi folosite pentru a extrage sume de bani din bancomate.