Evenimentul Zilei > International > Franța Pitorească: Atac cu Kalașnikov în centrul orașului francez Nîmes, surprins pe Video
Franța Pitorească: Atac cu Kalașnikov în centrul orașului francez Nîmes, surprins pe Video

Franța Pitorească: Atac cu Kalașnikov în centrul orașului francez Nîmes, surprins pe Video

Imagini video cu un atac cu armă automată Kalașnikov, desfășurat duminică seara în orașul Nimes, au fost postate pe rețelele de socializare.

Atacul a avut loc în cartierul Pissevin din Nîmes, un oraș cu peste 150.000 de locuitori. S-au tras nu mai puțin de 40 de focuri de armă, care au provocat pagube materiale, dar nu și victime omenești, a anunțat poliția, citată de Midi Libre.

AICI este înregistrarea video.

Cartierul Pissevin a fost scena mai multor schimburi de împușcături în ultimele luni.

În iunie, un schimb de focuri a avut loc la galeria Richard Wagner, iar în octombrie, a avut loc un alt incident asemănător, soldat cu rănirea în picior a unui bărbat, care a avut nevoie de internare rapidă.

După împușcăturile de duminică, prefectul departamentului Gard, Didier Lauga, a declarat că „aceste împușcături nu trebuie să devină ceva obișnuit”.

Potrivit unei relatări Breitbart, armele de foc militare au devenit foarte răspândite în lumea interlopă din Franța, iar raidurile poliției au descoperit în ultima perioadă nu doar arme Kașașnikov ci și lansatoare de rachete antitanc.

În 2019, criminalitatea în Franța a cunoscut o creștere cu 8,4%. Potrivit statisticilor Ministerului de Interne, 970 de persoane și-au pierdut viața din această cauză.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.