Evenimentul Zilei > International > Franța ia în calcul o nouă închidere a frontierei sale cu Spania din cauza COVID 19
Franța ia în calcul o nouă închidere a frontierei sale cu Spania din cauza COVID 19

Franța ia în calcul o nouă închidere a frontierei sale cu Spania din cauza COVID 19

Franța ia în calcul să închidă granița cu Spania, din cauza exploziei cazurilor de Covid 19 din Catalonia, informează Agerpres.

Premierul francez Jean Castex nu a exclus, sâmbătă, o nouă închidere a frontierei ţării sale cu Spania din cauza recrudescenţei epidemiei de COVID-19 în Catalonia, el făcând acest anunţ în timpul unei vizite în departamentul Pyrénées-Orientales (sud-vest), frontalier cu ţara iberică, transmite AFP.

”Noi supraveghem situaţia foarte atent, în particular aici, întrucât este un subiect real despre care trebuie să avem discuţii şi cu autorităţile spaniole”, a afirmat Castex, răspunzând unei întrebări privind situaţia sanitară în Spania şi o eventuală închidere a frontierei.

În Spania, celor aproape 4 milioane de locuitori ai metropolei Barcelona li s-a recomandat să ”rămână acasă”, cu excepţia situaţiilor de primă necesitate, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19.

Graniţa dintre Franţa şi Spania a fost redeschisă la 21 iunie, după aproape trei luni de izolare strictă în Spania pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Spania este una dintre cele mai afectate de infecţia COVID-19, care a cauzat moartea a 28.400 de persoane în această ţară.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: