Frank Magnitz, parlamentar german, lider al filialei AfD Bremen, 66 de ani, a fost  lovit cu o bucată de lemn şi dat de mai multe ori cu capul de pământ. Singurul lucru, care i-a a salvat viața din mâna atacatorilor a fost un lucrător în construcții care a venit să-l ajute şi să-l protejeze pe politicianul care era căzut la pământ inconștient. 

Magnitz a fost internat în spital cu răni groaznice. Poliția  consideră  că atacul a fost motivat politic datorită funcţiei  sale și căută în prezent martori dar şi pe bătăuşi.

"Ținând cont de funcția victimei, noi credem că este vorba despre un act motivat politic", a declarat poliția, spunând că serviciile pentru securitatea statului au fost sesizate în cadrul acestei anchete.  Jörg Meuthen, purtătorul de cuvânt al AfD, a fost șocat și a condamnat atacul, numindu-l laș și respingător în tweet-ul lui.

Mesajul lui Meuthen a inclus şi o imagine a rănilor oribile ale lui Magnitz. AfD Bremen a declarat că atacul reprezintă, din păcate, o zi întunecată pentru democrație în Germania și a cerut oamenilor să contacteze poliția dacă ştiu l ceva.

În prezent, mass-media germane raportează acest lucru ca un atac crunt, şi "este greu să nu numim acest lucru o încercare de asasinare motivată politic".

AfD a publicat o fotografie cu deputatul în stare de inconștiență pe patul de spital, cu chipul umflat și plin de sânge, având o tăietură adâncă pe frunte. Potrivit unui oficial AfD "L-au lovit cu o bâtă de lemn până când aleșinat și apoi l-au lovit cu picioarele şi l-au dat cu capul de pământ de mai multe ori".

Ministrul de externe Heiko Maas (SPD) a scris pe Twitter: "Violența nu trebuie să fie niciodată un mijloc de dezbatere politică – indiferent cine sau ce motive sunt." Orice persoană care comite o astfel de infracțiune trebuie să fie "pedepsită". Purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, a declarat, de asemenea, pe Twitter: "Atacul brutal trebuie să fie condamnat brusc și, sperăm, poliția va putea să-l prindă rapid pe făptași", notează tagesschau.de

 

 

Te-ar putea interesa și: