Evenimentul Zilei > International > FOTO. Sudul Italiei este sub ape! Un ciclon puternic a făcut praf zona. Au fost anunțate primele decese
FOTO. Sudul Italiei este sub ape! Un ciclon puternic a făcut praf zona. Au fost anunțate primele decese

FOTO. Sudul Italiei este sub ape! Un ciclon puternic a făcut praf zona. Au fost anunțate primele decese

Un puternic ciclon a lovit în această săptămână sudul Italiei, producând inundații în mai multe zone din Catania. Străzile și piețele din localitate s-au transformat în lacuri. Autoritățile au anunțat deja decesul a două persoane.

Ciclonul puternic din Italia a luat deja viața a două persoane, iar mai multe străzi din Catania s-au transformat în râuri. Grupul de voluntari Misericordia s-au alăturat polițiștilor și pompierilor italieni pentru a oferi o mână de ajutor. Purtătorul de cuvânt al grupul de voluntari a fost cel care a anunțat primul deces, menționând că trupul neînsuflețit al unui bărbat a fost găsit sub propriul său autoturism. Decesul a fost produs ca urmare a ploilor torențiale din oraşul Gravina, situat la nord de Catania.

Sursa foto: Profimedia

Poliția locală a confirmat decesul bărbatului, fără să ofere prea multe detalii despre acesta. Conform informațiilor transmise de Reuters, un bărbat în vârstă de 67 de ani a murit luni, după ce autoturismul în care se afla a fost acoperit de apă și nămol. Soția acestuia este dată dispărută.

Ciclonul puternic a produs extrem de multe pagube. Inundațiile din Catania au provocat o pană de curent în centrul orașului, iar școlile din mai multe orașe din apropiere au fost închise. Conform informațiilor transmise de presa italiană, spitalul Garibaldi din Catania a fost și el afectat de ploile torențiale și inundații.

„Situaţia de urgenţă este larg răspândită, extrem de critică şi nu dă semne de ameliorare”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor italieni.

Sursa foto: Profimedia

Meteorologii nu vin cu vești bune. Ilmeteo.it, site-ul italian de meteorologie, anunță un ciclon mediteranean rar, care afectează mai multe zone din Sicilia şi din regiunea cu care aceasta se învecinează la nord, Calabria. Conform informațiilor transmise de meteorologi, ciclonul este asemănător cu cel denumit „Medicane”. Temperatura apei mării este mai mare cu 8 grade Celsius decât valoarea medie multianuală înregistrată pentru această perioadă a anului, mai precizează Ilmeteo.it.

Specialiștii transmit un semnal de alarmă cetățenilor, susținând că furtuna nu a ajuns încă la intensitate maximă. Acest lucru se va întâmpla probabil în cursul zilelor de joi și vineri.

Sursa foto: Profimedia