Fotbalist cu salariu de șeic. Românul cel mai bine plătit din Arabia Saudită

Fotbalist cu salariu de șeic. Românul cel mai bine plătit din Arabia Saudită Nicușor Stanciu Sursa foto: Facebook

Fotbalist cu salariu de șeic în campionatul Arabiei Saudite. Este vorba despre jucătorul Nicușor Stanciu care a fost transferat de la Wuhan, din campionatul chinez, la Damac, echipa pregătită de Cosmin Contra. Românul adus din China este al șaselea fotbalist român care evoluează în acest sezon în Arabia Saudită.

Fotbalist cu salariu de șeic. Nicușor Stanciu, transferat zilele acestea, Wuhan Three Towns, din China, la Damac, este cel mai bine plătit jucător român de fotbal din campionatul Arabiei Saudite. El a semnat un conract în baza căruia va încasa în jur de două milioane de dolari net, pe an.

Nicușor Stanciu a fost transferat la echipa saudită unde va fi antrenat de fostul selecționer al României, Cosmin Contra. În China, jucătorul de fotbal din România a evoluat un an și jumătate, timp în care a câștigat două trofee. Pe lângă titlu, el reușit, alături de Wuhan Three Towns și o victorie în Supercupa Chinei.

„Îi mulțumim că ne-ai fost alături în această perioadă. Îți dorim mult succes în continuare”, au scris chinezii de la Wuhan Three Towns, după despărțirea de român.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru Nicușor Stanciu, transferul la Damac reprezintă o revenire în campionatul din Arabia Saudită. Fotbalistul cu salariu de șeic a mai jucat acolo și în anul 2019. A evoluat pentru Al Ahli, echipă la care a reușit două goluri în zece partide. Saudi Pro League este singurul campionat în care Nicușor Stanciu a evoluat fără să obțină titlul de campion.

Fotbalist cu salariu de șeic. Mijlocașul ofensiv este campion în România, cu FCSB, în Belgia, cu Anderlecht, în Cehia, cu Slavia Praga, și în China, cu Wuhan Three Towns.

Cosmin Contra

Sursa foto: EVZ

Fotbalist cu salariu de șeic

În Arabia Saudită, Nicușor Stanciu va fi pregătit de Cosmin Contra, fostul selecționer al echipei naționale a României. Cei doi, fotbalist și antrenor au avut o relație bună și în trecut. Într-un interviu, antrenorul a dezvăluit cum l-a convins pe Nicușor Stanciu să rămână la echipa națională, în anul 2019. Afectat de critici, pentru rezultatele proaste, ale Naționalei, jucătorul intenționa să se retragă. Acum Nicușor Stanciu a ajuns un fotbalist cu salariu de șeic.

„Era foarte afectat. Nimeni nu știe că după meciul din Malta, în avion, Nicușor mi-a spus că el nu vrea să facă probleme echipei naționale, că nu vrea să apară discuții din cauza lui, că… (Că se retrage - n. red.) Da, că nu mai vine dacă lumea asta vrea și crede despre el. El iubește foarte mult echipa națională, dar nu vrea să încurce pe nimeni”, spunea Cosmin Contra, conform Fanatik.

Acum, cei doi, Cosmin Contra și Nicușor Stanciu, vor avea ocazia să colaboreze din nou. Vor fi împreună la echipa Damac din Saudi Pro League și, de ce nu, vor avea ocazia să obțină noi trofee. Fotbalist cu salariu de șeic, Nicușor Stanciu își va putea demonstra calitățile. În prezent, echipa pregătită de Cosmin Contra este pe locul 16 cu doar trei puncte. Damac nu a reușit nici o victorie în acest campionat, după primele cinci etape. Ci doar trei egaluri și două înfrângeri.