Evenimentul Zilei > Sport > FOTBAL EUROPEAN. După 19 ani, Victor Valdes părăsește FC Barcelona
FOTBAL EUROPEAN. După 19 ani, Victor Valdes părăsește FC Barcelona

FOTBAL EUROPEAN. După 19 ani, Victor Valdes părăsește FC Barcelona

Goalkeeperul Victor Valdes a anunțat printr-o scrisoare că se desparte de clubul catalan, pentru care a evoluat timp de 19 ani

În vârstă  de 32 de ani, Valdes nu a mai dorit prelungirea contractului cu Barcelona, dar va juca pentru o altă formație imediat după ce își va termina procesul de recuperare după accidentare. Jucătorul a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate în timpul partidei, din luna martie, cu Celta Vigo. Valdes a plecat în Germania, la o clinică din Augsburg, pentru a începe al doilea proces de vindecare.

Victor Valdes a strâns în tricoul Barcelonei 535 de partide, în 19 ani.

Iată scrisoarea Valdes lăsată fanilor, colegilor și conducătorilor catalni:

Vine timpul să îmi iau la revedere de la voi toți. Din păcate, aș fi vrut să o fac pe teren, dar viața este uneori crudă. În aceste momente îmi amintesc de toate lucrurile frumoase trăite la acest club minunat și de oamenii care m-au ajutat în acești ani extraordinari. Lor le dedic această scrisoare:

Lui Oriol Tort, Jose Antonio Pozanco, Juan Manuel Asensi to Ursicinio Lopez, Albert Benaiges, Antonio Olmo, Juan Carlos Perez Rojo, Pep Segura, Quique Costas, Joan Vila, Jordi Castel .. Profesorii care m-au format în cadrul La Masia. Vă mulțumesc din suflet! Fără ajutorul vostru nu aș fi ajuns în poarta echipei mari a Barcelonei!

Mulțumesc Louis Van Gaal pentru că a avut curaj să meargă pe mâna unui tânăr ca mine. El a început construcția acestui club minunat și a generației cu care am reușit atâtea performanțe.

Mulțumesc Frank Rijkaard pentru încrederea acordată. Îți voi fi recunoscător pe viață pentru că mi-ai permis să o iau pe calea gloriei și să trăiesc una dintre cele mai fericite nopți din viața mea, cea de la Paris (n.r. – Barcelona – Arsenal 2-1, Finala UCL 2006).

Mulțumesc Pep Guardiola pentru transformarea unei echipe bune într-una imbatabilă. Mi-ai arătat cum trebuie să cauți mereu motivație pentru încă și încă un titlu. Am reușit lucruri incredibile împreună.

Mulțumesc Tito! Oriunde ai fi îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine și pentru sfaturile acordate nu doar ca jucător, ci și pentru viața de zi cu zi. Nu le voi uita niciodată!

Mulțumesc tuturor colegilor cu care am avut plăcerea să împart vestiarul, care m-au făcut să mă simt important în acest grup plin de jucători valoroși și adevărate caractere!

Nu în ultimul rând, vreau să mă refer la fani, care au fost cei mai importanți oameni pentru mine în toți anii în care am evoluat pentru Barcelona. Indiferent ce s-a întâmplat, voi ați fost lângă mine și lângă echipă pentru a ne da curajul să luptăm. M-ați făcut mândru de fiecare dată când am câștigat ceva și recunoscător pentru sprijinul primit din partea voastră în momentele mai puțin bune. Fără voi nu aș fi reușit nimic!

Pentru totdeauna, Forca Barca!

Victor Valdes Arribas"