Tribunalul Constanţa îl condamnase, în luna iulie, pe Mihai Perifan, la un an şi jumătate de închisoare, cu suspendare condiţionată. Complicele lui, Damu Fudulea, inspector ANAF, specialist Antifraudă detaşat la Tribunalul Constanţa, a primit un an de închisoare, cu suspendare, pentru divulgare de informaţii. Curtea de Apel Constanţa a admis, astăzi, apelul DNA şi a menţinut sentinţa pentru Damu Fudulea dar a decis, definitiv, ca Mihai Perifan să execute 1,6 ani de puşcărie în regim de detenţie.

Potrivit DNA Constanţa,”inculpatul Perifan Mihai, pe baza informațiilor primite de la Damu Fudulea, a promis unui poliţist suma de 15.000 euro, pentru ca un subordonat de-al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluție favorabilă pentru o rudă a sa, dându-i în aceeași zi suma de 14.000 euro”. Flagrantul a fost organizat in 19 martie când Mihai Perifan, s-a întâlnit cu poliţistul pentru a-i remite restul de 1000 de euro.

La momentul flagrantului organizat de DNA Constanţa, Mihai Perifan era şeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor. Fratele său era cercetat de Poliţia Economică într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu uriaş. Fratele fostului şef al  OPC Constanţa este ginerele unuia dintre cei mai influenţi afacerişti locali, cercetat la  rândul lui în două dosare în care sunt judecaţi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.