Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul şef al OPC Constanţa, Mihai Perifan, trimis la puşcărie. Tribunalul Constanţa îi dăduse cu supendare
Fostul şef al OPC Constanţa, Mihai Perifan, trimis la puşcărie. Tribunalul Constanţa îi dăduse cu supendare

Fostul şef al OPC Constanţa, Mihai Perifan, trimis la puşcărie. Tribunalul Constanţa îi dăduse cu supendare

Prins în flagrant în luna martie în timp ce oferea 15.000 euro mită unui poliţist pentru a-l „scăpa” pe fratele său de un dosar de evaziune fiscală, fostul şef al OPC Constanţa, Mihai Perifan, a fost condamnat, astăzi, de Curtea de Apel, la un an şi jumătate închisoare, cu executare.

Tribunalul Constanţa îl condamnase, în luna iulie, pe Mihai Perifan, la un an şi jumătate de închisoare, cu suspendare condiţionată. Complicele lui, Damu Fudulea, inspector ANAF, specialist Antifraudă detaşat la Tribunalul Constanţa, a primit un an de închisoare, cu suspendare, pentru divulgare de informaţii. Curtea de Apel Constanţa a admis, astăzi, apelul DNA şi a menţinut sentinţa pentru Damu Fudulea dar a decis, definitiv, ca Mihai Perifan să execute 1,6 ani de puşcărie în regim de detenţie.

Potrivit DNA Constanţa,”inculpatul Perifan Mihai, pe baza informațiilor primite de la Damu Fudulea, a promis unui poliţist suma de 15.000 euro, pentru ca un subordonat de-al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluție favorabilă pentru o rudă a sa, dându-i în aceeași zi suma de 14.000 euro”. Flagrantul a fost organizat in 19 martie când Mihai Perifan, s-a întâlnit cu poliţistul pentru a-i remite restul de 1000 de euro.

La momentul flagrantului organizat de DNA Constanţa, Mihai Perifan era şeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor. Fratele său era cercetat de Poliţia Economică într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu uriaş. Fratele fostului şef al  OPC Constanţa este ginerele unuia dintre cei mai influenţi afacerişti locali, cercetat la  rândul lui în două dosare în care sunt judecaţi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.