Evenimentul Zilei > International > Fostul primar al New Yorkului: Hillary CLINTON și administrația OBAMA, membri FONDATORI ai ISIS | VIDEO
Fostul primar al New Yorkului: Hillary CLINTON și administrația OBAMA, membri FONDATORI ai ISIS | VIDEO

Fostul primar al New Yorkului: Hillary CLINTON și administrația OBAMA, membri FONDATORI ai ISIS | VIDEO

Hillary Clinton ” poate fi considerată membru fondator al ISIS” din moment ce a îndeplinit funcția de secretar de stat în administrația Obama, în perioada retragerii trupelor americane din Irak, a declarat fostul primarul al New Yorkului, Rudolph Giuliani.

Republicanul Giuliani a făcut aceste acuzații deosebit de grave în cadrul unui interviu pentru Fox, în momentul în care a fost întrebat despre atacurile din Bruxelle și despre eficiența administrației Obama în combaterea terorismului. Fostul primar nu a pierdut ocazia de a o ataca dur pe Hillary Clinton, candidatul democarat cu cele mai mari șanse să intre în lupta finală pentru Casa Albă.

”A avut o șansă uriașă să unească oamenii împtriva ISIS, dar a ratat-o și astfel a ajutat la crearea organizației morții. Hillary Clinton poate fi considerată membru fondator al ISIS”, a precizat Giuliani, citat de CNN.

Forțat să detalieze, politicianul a revenit cu explicații suplimentare: ”Prin faptul că a fost parte a administrației care a hotărât retragerea trupelor din Irak. Prin faptul că a făcut parte dintr-o administrație care l-a lăsat pe premierul irakian Nouri al-Maliki să îngroape Irakul, astfel încât șiiții au fost obligați să facă o alegere. Pentru că nu a intervenit în Siria la momentul potrivit. Pentru că a fost în administrația care trasat 12 linii pe nisip și a făcut o glumă din asta”.

Moderatorul a încercat să tempereze discursul lui Giuliani arătând că, în calitate secretar de stat, Hilary Clinton nu putea să-l forțeze pe Barack Obama, singura modalitate de a-i arăta că nu este de acord cu politica acestuia fiind să-și dea demisia.

Miercuri, la o zi după comiterea atacurilor din Bruxelles, Hillary Clinton – care a începlinit funcția de secretar de stat timp de patru ani  – a ținut un discurs în care a explicat cum ar putea să înfrângă ISIS și să apere Statele Unite împotriva terorismului. ”Amenințarea pe care o reprezintă terorismul este reală, urgentă și nu cunoaște frontiere”, a precizat Clinton, îndemândând Uniunea Europeană să-și ”întărească și mai mult granițele unificate, paza de coastă și să investească mai mult în apărare”.