Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul primar al municipiului Mangalia a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese
Fostul primar al municipiului Mangalia  a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese

Fostul primar al municipiului Mangalia a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese

Mihai Claudiu Tusac, fost primar al municipiului Mangalia, a fost trimis în judecată de procurorii DNA din Constanţa, fiind acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese, în legătură cu acordarea unor contracte de asistenţă juridică.
  • În acelaşi dosar, a fost deferit justiţiei Laurenţiu Iulian Dumitraşcu, avocat în Baroul Tulcea, acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada noiembrie 2010 – septembrie 2012, Claudiu Tusac, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăţi nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistenţă juridică, încheiate cu Laurenţiu Dumitraşcu, deşi, în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcţia de şef al Serviciului Juridic.

În baza acestor contracte, Laurenţiu Dumitraşcu urma să efectueze în beneficiul Primăriei Mangalia aceleaşi activităţi pe care le presta şi în calitate de funcţionar public, însă în schimbul unor remuneraţii de aproximativ 12 ori mai mari decât salariul.

  • De menţionat că, la baza efectuării plăţilor din fonduri publice către Laurenţiu Dumitraşcu, nu au existat nici un fel de documente justificative, din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate şi recepţionate.

Procurorii notează că, prin acţiunile sale, Claudiu Tusac a provocat Primăriei Mangalia un prejudiciu de 437.879 lei.În cauză, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparţine lui Laurenţiu Dumitraşcu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanţa.