Evenimentul Zilei > International > Fostul președinte Donald Trump nu scapă de emoțiile procesului. Șase colegi de partid au întors armele
Fostul președinte Donald Trump nu scapă de emoțiile procesului. Șase colegi de partid au întors armele

Fostul președinte Donald Trump nu scapă de emoțiile procesului. Șase colegi de partid au întors armele

Fostul președinte Donald Trump continuă să aibă probleme și riscă să se îndrepte către o condamnare cerută de democrați.

Fostul președinte Donald Trump continuă să aibă probleme și după ce i-a predat lui Joe Biden mandatul. Senatul a încheiat prima zi a procesului de destituire a fostului preşedinte. La sfârşitul unei şedinţe cu argumente puternice venite din partea democraţilor. Care au pledat pentru continuarea procesului şi a condamnării fostului lider de la Casa Albă.

Fostul președinte Doland Trump, trădat de șase colegi de partid

Senatorii au votat cu 56 de voturi pentru şi 44 împotrivă pentru a continua procesul de destituire a lui Donald Trump. Interesant este că șase republicani s-au alăturat democraţilor. Pentru a afirma constituţionalitatea unui proces de punere sub acuzare a unui preşedinte care nu mai este în funcţie.

Şedinţa de marți a început cu proiectarea unui film despre evenimentele din 6 ianuarie. Pelicula a inclus şi extrase din declaraţiile războinice ale lui Donald Trump. Cel care s-a adresat susţinătorilor săi la acea vreme. Dar și scene cu violenţele produse în timpul manifestațiilor de la Capitoliulu.

Cum au pledat apărătorii lui Trump

În cel de-al doilea proces de destituire a fostului preşedinte american Donald Trump, democraţi au susţinut că Senatul are dreptul de-a pune sub acuzare un fost oficial pentru comiterea de ilegalităţi. Jamie Raskin este congresmanul democrat care se ocupă de acuzare. El a vorbit în discursul său despre dimensiunea personală a evenimentelor din 6 ianuarie. Și a amintit americanilor că democraţia este o chestiune personală.

Apărătorii lui Donald Trump au acuzat o instrumentalizare politică a procedurii de punere sub acuzare. Care va diviza America. Conform pledoariei avocatului David Schoen. De asemenea, ei au susţinut că motivaţia demersului taberei democrate este aceea de a-l împiedica pe Donald Trump să candideze din nou la funcţie de preşedinte al ţării. Democraţii vor avea nevoie de votul a cel puţin 17 republicani care să li se alăture pentru a obţine majoritatea de două treimi necesară pentru a-l condamna pe Donald Trump. După cum precizează Agerpres.