Fostul președinte Donald Trump continuă să aibă probleme și după ce i-a predat lui Joe Biden mandatul. Senatul a încheiat prima zi a procesului de destituire a fostului preşedinte. La sfârşitul unei şedinţe cu argumente puternice venite din partea democraţilor. Care au pledat pentru continuarea procesului şi a condamnării fostului lider de la Casa Albă.

Fostul președinte Doland Trump, trădat de șase colegi de partid

Senatorii au votat cu 56 de voturi pentru şi 44 împotrivă pentru a continua procesul de destituire a lui Donald Trump. Interesant este că șase republicani s-au alăturat democraţilor. Pentru a afirma constituţionalitatea unui proces de punere sub acuzare a unui preşedinte care nu mai este în funcţie.

Şedinţa de marți a început cu proiectarea unui film despre evenimentele din 6 ianuarie. Pelicula a inclus şi extrase din declaraţiile războinice ale lui Donald Trump. Cel care s-a adresat susţinătorilor săi la acea vreme. Dar și scene cu violenţele produse în timpul manifestațiilor de la Capitoliulu.

Cum au pledat apărătorii lui Trump

În cel de-al doilea proces de destituire a fostului preşedinte american Donald Trump, democraţi au susţinut că Senatul are dreptul de-a pune sub acuzare un fost oficial pentru comiterea de ilegalităţi. Jamie Raskin este congresmanul democrat care se ocupă de acuzare. El a vorbit în discursul său despre dimensiunea personală a evenimentelor din 6 ianuarie. Și a amintit americanilor că democraţia este o chestiune personală.

Apărătorii lui Donald Trump au acuzat o instrumentalizare politică a procedurii de punere sub acuzare. Care va diviza America. Conform pledoariei avocatului David Schoen. De asemenea, ei au susţinut că motivaţia demersului taberei democrate este aceea de a-l împiedica pe Donald Trump să candideze din nou la funcţie de preşedinte al ţării. Democraţii vor avea nevoie de votul a cel puţin 17 republicani care să li se alăture pentru a obţine majoritatea de două treimi necesară pentru a-l condamna pe Donald Trump. După cum precizează Agerpres.