Evenimentul Zilei > International > Fostul preşedinte al Paraguay, Fernando Lugo, a suferit un atac cerebral. Se află în comă indusă
Fostul preşedinte al Paraguay, Fernando Lugo, a suferit un atac cerebral. Se află în comă indusă

Fostul preşedinte al Paraguay, Fernando Lugo, a suferit un atac cerebral. Se află în comă indusă

Fernando Lugo este fostul președinte de stat al Paraguay. Acesta a suferit un atac cerebral, în urma căruia a fost plasat în comă indusă, pentru a nu i se agrava leziunile de la nivelul creierului. Anunțul a fost făcut miercuri de Jorge Querey, senator din partidului fostului președinte.

Jorge Querey a declarat că fostul preşedinte paraguayan a suferit un atac ischemic și că analizele medicale indică faptul că Fernando Lugo are „răni relativ minore” la nivelul encefalului.

Fostul președinte al statului Paraguay a fost plasat în comă indusă

Totuși, spune Querey, leziunea de la nivelul creierului „s-ar putea mări sau poate scădea în dimensiune, nu ştim cum va evolua”, a transmis acesta.

Fernando Lugo are 71 de ani și fusese diagnosticat cu limfom Hodgkin, o afecțiune de care scăpase în urma unui tratament la o clinică în Brazilia, conform Agerpres.

Fostul președinte al Paraguayului, „complet vindecat” de cancerul limfatic

Fostul preşedinte al Paraguayului, Fernando Lugo, este „complet vindecat” de cancerul sistemului limfatic, anunța spitalul siriano-libanez din Sao Paulo, unde acesta efectuase ultimele investigaţii medicale, în ianuarie 2012. Într-un comunicat emis de spital se menţiona că „investigaţiile medicale au arătat o remisie completă a cancerului”.

În luna august 2010, preşedintele Lugo a fost diagnosticat cu cancer limfatic în fază avansată. În 2011, în luna decembrie, după şase şedinţe de chimioterapie, s-a constatat că este vindecat, lucru confirmat de analize. În perioada cât a stat la Sao Paulo, preşedintele paraguayan a fost vizitat în spital de fostul preşedinte al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, care a suferit, la rândul lui, de cancer de laringe.

Fernando Lugo este un fost episcop catolic care a părăsit Biserica pentru a se dedica politicii. El a fost ales în anul 2008 pentru un mandat de cinci ani în funcția de președinte al Paraguay.

Fernando Lugo și „reînvierea” statului Paraguay

În prezent, fostul președinte al Paraguay era senator și lider al coaliției de guvernare stângiste Frente Guasu.

„Fără îndoială este posibil ca o țară ca Paraguay să fie reînviată. Suntem oameni cu speranță, cu credință și nu voi fi eu cel care le va omorî speranța oamenilor. Chiar cred că vom reînvia această țară, o țară adânc îngropată în mizerie, sărăcie și discriminare.

Pentru că eu consider că Paraguay poate fi diferită. Nu duc lipsă de credință în această turmă. Unde există un strigăt din partea oamenilor săraci, unde există sudoare, unde oamenii sunt desculți, acolo vom fi noi. Deoarece în astfel de oameni stă o reînviere: reînvierea pentru Paraguay”, declara Lugo în campania electorală din august 2008.