Evenimentul Zilei > International > „Guvernatorul” rușilor din regiunea Herson a fost otrăvit. „În prezent este la terapie intensivă” Cine i-a vrut moartea
„Guvernatorul” rușilor din regiunea Herson a fost otrăvit. „În prezent este la terapie intensivă” Cine i-a vrut moartea

„Guvernatorul” rușilor din regiunea Herson a fost otrăvit. „În prezent este la terapie intensivă” Cine i-a vrut moartea

Administraţia rusă de ocupaţie din regiunea Herson a declarat că „guvernatorul” trimis de Kremlin a fost otrăvit. Vinovați ar fi chiar menajera și bucătarul. Oficialul este la terapie intensivă, iar medicii încearcă să-l salveze.

Administraţia rusă de ocupaţie din regiunea Herson consideră că două persoane ce lucrau în casa „guvernatorului” Volodimir Saldo sunt vinovate pentru otrăvirea lui. Menajera și bucătarul sunt primii suspecți.

Volodimir Saldo, fostul primar al Herson şi şeful administraţiei civilo-militare rusă din regiunea Herson, a început să se simtă rău după ce bucătarul i-a făcut mâncare. „La o jumătate de oră de când a terminat de mâncat, a experimentat o înceţoşare a conştiinţei, apoi i-au amorţit degetele. După alte câteva ore a leşinat. Doctorii locali i-au făcut o electrocardiogramă şi o tomografie, în urma cărora au exclus un infarct sau un atac cerebral”, a transmis administraţia de ocupaţie într-o actualizare legată de starea de sănătate a lui Saldo.

Acest colaborator ucrainean al forţelor de ocupaţie a ajuns pe mâna medicilor din Crimeea, regiune ocupată de ruşi. Starea lui de sănătate este din ce în ce mai gravă. „În prezent este la terapie intensivă cu diagnosticul de otrăvire cu o substanţă necunoscută. Rezultatele testelor vor arăta exact despre ce substanţă este vorba. Doctorii lui vor şti în câteva zile”, a relatat presa rusă.

Care este starea de sănătate a oficialului rus

Potrivit Euromaidan Press, el a fost mutat la Institutul Sklifasovski din Moscova şi s-ar afla în comă indusă. Pe 6 august, oficialul a fost luat cu avionul dintr-un spital din Crimeea, unde fusese internat cu o zi în urmă.

Secţia de terapie intensivă toxicologică a institutului este rezervată pacienţilor care au fost otrăviţi cu diverse substanţe chimice şi care necesită o detoxifiere de urgenţă a organismului. Este singurul laborator chimico-toxicologic din Moscova care e dotat cu aparatură de înaltă precizie ce permite determinarea substanţelor otrăvitoare.

În urmă cu câteva zile, un alt colaborator al ocupanţilor din regiunea Herson, adjunctul administraţiei din Nova Kahovka, Vitali Hura, a fost ucis în apropierea locuinţei sale de persoane necunoscute. Presa din Belarus a declarat că bărbatul a fost împușcat de ucraineni.