Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul preşedinte al CJ Braşov a scăpat de AREST. Ce a decis Curtea de Apel Braşov
Fostul preşedinte al CJ Braşov a scăpat de AREST. Ce a decis Curtea de Apel Braşov

Fostul preşedinte al CJ Braşov a scăpat de AREST. Ce a decis Curtea de Apel Braşov

Aristotel Căncescu, fostul preşedinte al Consiliului judeţean Braşov, fostul senator Sebastian Grapă şi fostul consilier judeţean Matei Gavril au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia a fost luată după ce în urmă cu o săptămînă aceştia au fost arestaţi într-un dosar de corupţie privind alegerile din 2012.

Magistrații Curții de Apel Brașov au admis luni cererile fostului lui Aristotel Căncescu, Sebastian Grapă și Matei Gavril prin care contestau hotărârea Tribunalului Brașov din 1 martie, de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În același dosar, procurorii DNA Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar față de Sabin Adrian Neag, consilier județean și administrator al unei firme la data faptei, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Procurorii susțin că, în contextul campaniei electorale din anul 2012, Căncescu, în calitate de președinte al filialei județene a PNL, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 220.000 lei și 15.000 lei pentru a le pune pe lista de candidați pentru un post de consilier județean în CJ Brașov. Prin aceasta a fost cauzat un prejudiciu bugetului CJ Brașov și primăriilor respective în sumă totală de 1.167.200 lei, sumă ce reprezintă totodată folos necuvenit pentru Sebastian Grapă.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: