Update: „Deplâng decesul fostului preşedinte Fernando de la Rua. Traiectoria sa democratică merită recunoaşterea tuturor argentinienilor. Suntem alături de familia sa în aceste momente”, a scris Macri pe Twitter.

Știrea inițială

„Fernando de la Rua, în vârstă de 81 de ani, a fost spitalizat în stare gravă cauzată de o decompensare cardiacă şi renală”, a declarat un reprezentant al clinicii Fleming din Buenos Aires, citat de publicaţia Perfil.

Fostul şef al statului argentinian a mai fost spitalizat la începutul anului la terapie intensivă şi a suferit o intervenţie chirurgicală pentru o afecţiune cardiovasculară gravă. După o lungă perioadă de convalescenţă, el a primit din nou îngrijiri la spital în luna mai, din cauza unei complicaţii renale.

După ce a pierdut funcția de președinte, acesta a decis să se distanțeze de viața publică. În 2001, Argentina a cunoscut cea mai mare insolvenţă din istoria sa şi o gravă criză economică şi socială. Revolte violente au fost reprimate în mod dur, ducând la moartea a circa 30 de oameni. La 19 decembrie în acel an, fostul şef al statului a fugit cu elicopterul de la sediul Preşedinţiei, asediat de mii de manifestanţi.

Te-ar putea interesa și: