Procurorii DNA Galaţi au atacat la Curtea de Apel Galaţi decizia Tribunalului Galaţi de a înlocui măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Magistraţii Curţii de Apel Galaţi le-au dat câştig de cauză procurorilor DNA şi au schimbat decizia Tribunalului Galaţi, conform Agerpres.

"Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi. Desfiinţează în parte încheierea din 13.01.2015 a judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Galaţi, dată în dosarul nr. 6924/121/2014, şi în rejudecare. În baza art. 348 în referire la art. 207 Cod pr. penală menţine măsura arestării preventive a inculpatului Bocăneanu Emanoil Cătălin, constatând legalitatea şi temeinicia acestei măsuri. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate. Conform art. 275 al. 3 Cod pr. penală, cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea prezentei contestaţii rămân în sarcina statului. Hotărâre definitivă", se arată în soluţia publicată duminică pe site-ul Curţii de Apel Galaţi.

Bocăneanu este cercetat pentru că a dat aviz de legalitate pentru o hotărâre a Consiliului Local Galaţi prin care FCM Dunărea Galaţi a primit o finanţare de aproximativ un milion de lei, în condiţiile în care clubul avea datorii la bugetul de stat şi nu avea voie să primească bani publici.

Emanoil Bocăneanu este cercetat şi în alt caz de corupţie, legat de un concurs la Serviciul Public Judeţean de Evidenţă a Persoanei Galaţi, dar şi într-un alt dosar privind alegerile locale din 2012.