Acum doi ani, premierul Victor Ponta și edilul-șef Sorin Oprescu anunțau fuziunea RADET cu ELCEN și ieftinirea căldurii, ba chiar că ar putea fi gratuită. Acum, mai marii Capitalei au anunțat că s-ar putea mări tariful de transport și distribuție a energiei termice.

„Această fuziune urma să aibă ca efect ștergerea datoriilor care, pe mandatul lui Oprescu au crescut ca Făt Frumos. Oprescu anunța, populisto-socialist că bucureștenii vor plăti mai puțin pentru agentul termic. Despre fuziune nu se mai aude nimic, Ponta se încălzește pentru prezidențiale, iar bucureștenilor li se răcesc caloriferele”, a reacționat fostul prefect al Capitalei și unul dintre liderii noii majorități din Consiliul General al Capitalei, Mihai Atănăsoaei, pe pagina personală de facebook, după ce s-a aflat că Municipalitatea are un proiect privind scumpirea căldurii cu 10 la sută pentru populație și cu 20 la sută pentru agenții economici.

„Am vrut să fac aceste precizări înainte ca Ponta sau Oprescu să înceapă să spună variantele lor despre situația gravă de la București. Nu vreau să fiu alarmist, însă din punct de vedere fiscal, anul 2015 se va anunța dezastruos pentru București și pentru bucureștenii pe care Oprescu se laudă că-i respectă și iubește”, a mai scris Atănăsoaei pe pagina personală.