Evenimentul Zilei > Politica > Foşti inspectori guvernamentali câştigă definitiv un proces cu Guvernul, urmând să fie reangajaţi
Foşti inspectori guvernamentali câştigă definitiv un proces cu Guvernul, urmând să fie reangajaţi

Foşti inspectori guvernamentali câştigă definitiv un proces cu Guvernul, urmând să fie reangajaţi

Douăzeci şi doi de foşti inspectori guvernamentali disponibilizaţi pe 1 septembrie 2013 au câştigat definitiv procesul intentat Guvernului, în urmă cu doi ani, pentru "desfacerea abuzivă a contractului de muncă", instanţa obligând Executivul să-i reangajeze pe foştii înalţi demnitari, informează mediafax.ro.

Curtea de Apel Bucureşti obligă Guvernul, printr-o hotărâre definitivă dată la începutul acestei luni, să reangajeze 22 de foşti inspectori guvernamentali, disponibilizaţi de Guvernul Ponta de la 1 septembrie 2013, ca urmare a reorganizării Secretariatului General al Guvernului.

Instanţa a dat câştig de cauză foştilor înalţi demnitari care, în urmă cu doi ani, au intentat proces Executivului de atunci pe motiv că desfacerea contractelor de muncă, printr-un ordin al prim-ministrului Victor Ponta, s-a făcut în mod abuziv.

Astfel, magistraţii bucureşteni au dispus "reintegrarea reclamanţilor în funcţiile publice deţinute anterior, respectiv acelea de inspectori guvernamentali în cadrul Secretariatului General al Guvernului", menţinând, astfel, hotărârea instanţei de fond, respectiv Tribunalul Bucureşti, dată în iunie 2014.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.