Evenimentul Zilei > Monden > Fosta soție a regretatului actor Adrian Pintea s-a întors din Italia! „Înfiorător! Veștile erau alarmante”
Fosta soție a regretatului actor Adrian Pintea s-a întors din Italia! „Înfiorător! Veștile erau alarmante”

Fosta soție a regretatului actor Adrian Pintea s-a întors din Italia! „Înfiorător! Veștile erau alarmante”

Fosta soție a regretatului actor Adrian Pintea a aterizat în noaptea de duminică pe aeroportul din Craiova. Aceasta se afla în avionul care venea de la Bergamo.

Lavinia Tatomir a reacționat pe pagina personală de Facebook la felul în care sunt văzuți și etichetați românii care sosesc din Italia, din cauza temutului virus.

„Mă întreabă Facebook la ce mă gândesc… O să vă mărturisesc şi vouă! La felul inadmisibil în care sunt abordaţi, etichetaţi, stigmatizaţi, turiştii români care au sosit ieri din Milano şi Bergamo (unde, apropos, lumea era paşnică, relaxată, civilizată, zâmbitoare).

Titluri fără acoperire în realitate în România prezentau scenarii de groază, apocaliptice legate de sosirea avionului «condamnaţilor», avionul «ciumaților», avionul «bomba biologică» la Craiova….Nici măcar nu eram 179.

În jur de 30% din cei anunţaţi nu au fost prezenţi în acest avion, iar cei prezenţi nu făceam parte din zonele «roşii», contaminate sau cele cu risc. Unii dintre noi doar am vizitat Milano,un oraş pe alocuri superb, în care activitatea se desfăşura normal, fără isterii şi psihoze inutile.

Veştile din România erau alarmante, cu titluri ameninţătoare, care să creeze derută şi panică în rândul populaţiei. Cunoscuți, prieteni, rude s-au panicat îngrozitor, neştiind dacă să ne aştepte sau nu cu drag acasă. Înfiorător! Eram vinovaţii fără vină. Amenințaţi cu «sechestrarea», «carantină» forţată, unii dintre noi având cunoştințe medicale, medici fiind chiar.

Revenind la responsabilitate, să nu credeţi că nu ne-am supune oricăror măsuri stabilite de către organele competente, dacă sănătatea și integritatea fizică și psihică a celor din jurul nostru şi a celor pe care îi iubim ar fi pusă în pericol prin prezenţa noastră în mijlocul lor.

Vă mai întreb doar atât: dacă peste două săptămâni se dovedeşte că suntem clinic sănătoşi, cine va suporta «costul» pagubelor morale consecutive stigmatizării, ca să nu mai vorbim de altfel de costuri?”, a scris Lavinia Tatomir pe pagina de Facebook.