Evenimentul ZileiJustitieFosta soţie a lui Daniel Tudorache trebuie să depună cauţiune 200.000 de euro

Fosta soţie a lui Daniel Tudorache trebuie să depună cauţiune 200.000 de euro

Fosta soţie a lui Daniel Tudorache trebuie să depună cauţiune 200.000 de euro
Tribunalul Bucureşti a respins vineri plângerea prin care, fosta soţie a lui Daniel Tudorache, contesta cauţiunea de 200.000 de euro în dosarul în care este cercetată pentru complicitate la spălare de bani.

De altfel, şi Daniel Tudorache a contestat la tribunal o cauţiune de un milion de euro, însă deocamdată instanţa nu a luat o decizie în cazul lui. Vineri este ultima zi în care Daniel Tudorache trebuie să depună la DNA o cauţiune de 1 milion de euro, iar fosta soţie suma de 200.000 de euro.

Daniel Tudorache este cercetat penal în acest dosar pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, fosta soţie pentru complicitate la spălare de bani, iar o persoană din anturajul fostului primar este acuzată de trafic de influenţă.

Conform DNA, în perioada septembrie 2016 – mai 2017, o persoană aflată în anturajul lui Tudorache ar fi pretins de la un om de afaceri un comision de 10% din valoarea contractului de servicii pe care societatea omului de afaceri îl avea cu o instituţie aflată în subordinea Primăriei Sector 1.

În schimbul banilor, persoana respectivă se angaja să intervină, în numele primarului, la funcţionarii responsabili, astfel încât contractul să se desfăşoare în bune condiţii (plată la timp a facturilor şi actualizarea tarifelor). În schimbul traficării influenţei, persoana aflată în anturajul primarului ar fi primit suma totală de 105.000 lei în numerar, precum şi suma de 8.640 de lei disimulată ca plată a unor facturi fiscale fictive emise de o firmă aparţinând traficantului de influenţă, arată DNA.

În activităţile descrise, persoana care şi-a traficat influenţa ar fi fost sprijinită de primarul de la acea vreme Daniel Tudorache

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: