Foarte multe femei visează să se căsătorească cu un principe. Inutil să ne ascundem după degete sau să ne întrebăm cât de mult poveştile Disney au influenţat (în rău sau în bine) mii de fete şi copile. Până în urmă cu câţiva ani principele Harry era cel mai râvnit de fete, era burlacul de aur. Dar Meghan Markle a reuşit să-i câştige inima şi de atunci toate celelalte s-au împăcat cu ideea.

Aproape toţi ne-am gândit că odată cu căsătoria s-au deschis pentru ducesa de Sussex acele file de poveste în care protagoniştii trăiesc într-un castel magnific, fericiţi şi mulţumiţi de-a pururi. Se pare că nu-i aşa. Argumentul principal este că Meghan, mult mai pragmatică şi puternică decât celelalte femei din viaţa lui Harry, a găsit calea pentru a fi fericită alături de prinţul ei…alegând „exilul”.

Când a dat Meghan primul semnal că viaţa de la Palat nu-i prieşte

Unii consideră că viaţa unor persoane ca Harry şi Meghan este mereu uşoară şi privilegiată. Într-adevăr, există destulă credibilitate că acesta e adevărul, dar vorbim despre un adevăr relativ, nu absolut. În faimosul documentar al ITV, „Harry şi Meghan, o zi în Africa”, Meghan Markle a dezvăluit fără echivoc că viaţa regalilor nu înseamnă doar sărbători, baluri, toalete şi diademe, mărturisind : „Exist, dar nu trăiesc, nu mă simt prea bine”. Pentru această frază ducesa a fost criticată: cum e posibil ca Meghan să se simtă sufocată la curte? Are tot ce-şi doreşte, putere, lux, tinereţe, frumuseţe, o famile perfectă. Cum poate fi atât de ingrată?

Ce curaj are Cressida Bonas să demaşte viaţa la Curte

Când Meghan Markle şi principele Harry au hotărât să părăsească familia regală declanşând bomba Megxit, polemicile de acest tip au tot continuat. Care să fi fost misterul, s-au întrebat atunci mulţi, că, iată, Kate Middleton reuşeşte să suporte bine ritmul regal, este mereu perfectă şi nu se plânge niciodată? Pentru un motiv banal în simplitatea lui. Nu suntem toţi la fel şi nici nu suntem toţi în stare să ne adaptăm unui anumit tip de viaţă, la curte, teama faţă de un palat regal care închide în sine secole de istorie. Există, totuşi, cineva care recent a încercat să ne explice totul. Acest cineva este Cressida Bonas, una dintre fostele iubite ale principelui Harry. Indirect, Cressida a empatizat cu fragilitatea exprimată de Meghan Markle, dând şi mai multă forţă zicalei: „nu tot ce străluceşte este aur”.

De la Harry la Harry

Principesa Eugenia a fost aceea care a făcut Cressidei cunoştinţă cu Harry. Relaţia lor a durat din 2012 până în 2014. Acum ea este în relaţie cu un individ care, culmea (!), se numeşte tot Harry. Ea este o actriţă foarte promiţătoare. Într-un interviu acordat Daily Telegraph, versiunea australiană, Cressida a explicat motivul care a hotărât-o să nu se căsătorească cu Harry, abandonând visul unei vieţi de 1001 nopţi. Cressida a declarat: „Teama de a nu eşua, teama refuzului, teama de a greşi şi aceea de a nu fi perfectă…mă gândesc că aceste temeri m-au limitat foarte mult în timpul anumitor perioade ale vieţii mele”. Teama de a nu fi la înălţimea cerinţelor, de a nu face faţa unor situaţii, a schimbat într-un fel decisiv destinul Cressidei Bonas şi al principelui Harry.

„Harry, Viaţa, Eşecurile şi Iubirile”

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE