Naționala României a început preliminariile pentru Campionatul Mondial din 1994 avându-l ca selecționer pe Cornel Dinau. „Tricolorii” s aflau într-o grupă cu Belgia, Țara Galilor, Cehoslovacia, Cipru și Feroe. „Procurorul” a fost demis după memorabilul eșec suferit la Kosice, cu Cehoslovacia, 2-5. Dinu a povestit că la partida respecitvă a existat o tentativă de corupere a cehoslovacilor și a arbitrului danez Kim Milton Nielsen.

„La Kosice au spus că au plecat domnul Albu (n.red. – Marian Albu, trezorierul FRF, ulterior oficial al clubului Dinamo) și domnul Bivolaru (n.red. – Cristian Bivolaru, secretar general adjunct al FRF, actualmente director general la Viitorul) să discute cu Adamec, care era secundul selecționerului de acolo, să faciliteze… că ei (cehoslovacii) nu prea mai aveau șanse atunci. Noi mai aveam.

Cu o oră și jumătate înainte de meci a fost această discuție că ar fi facilitat prestația noastră și cu Nielsen, arbitrul, dar și cu câțiva jucători. Cu o oră și un sfert, l-am rugat pe domnul Albu: “Dă-mi și mie lista jucătorilor pe care i-ați sensibilizat cu Adamec”. Nu era niciunul. Dar se pare că s-a decontat și atunci o sumă”, a spus Dinu la GSP Live.

„Procurorul” a mai povestit că avea o înțelegere cu Paul Van Himst, selecționerul Belgiei. „În 1970, când s-a terminat Mondialul, ne-am întors împreună cu echipa națională a Belgiei în același avion Sabena, până la Bruxelles. Van Himst, prietenul meu de la echipa Belgiei, cu care dacă rămâneam după Kosice aveam o anumită pactizare să mergem noi cu Belgia mai departe. dică să ne ajutăm reciproc, să mergem noi cu Belgia. Și am senzația că Van Himst, care e un tip de onoare, cred că a și respectat-o la meciul de aici, din septembrie, când ei erau deja calificați”, a mai spus Dinu, fost selecționer al României.

Te-ar putea interesa și: