Evenimentul Zilei > Actualitate > Fost șef DGA, pensionat de tânăr. Soțul Monicăi Anisie primește o sinecură de partid
Fost șef DGA, pensionat de tânăr. Soțul Monicăi Anisie primește o sinecură de partid

Fost șef DGA, pensionat de tânăr. Soțul Monicăi Anisie primește o sinecură de partid

Adrian Anisie, soțul fostei ministre a Educației Monica Anisie, actualmente senator, este fostul comisar șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA). Pensionat în floarea vârstei, a fost reîncadrat în muncă de către viceprimarul liberal de la sectorul 2, Adrian Costache, pe poziția de consilier.

Fost șef DGA, pensionat de tânăr. Surse din cadrul Primăriei Sectorului 2 spun că din această poziție el va coordona Poliția locală Sector 2.

După pensionare, acesta a fost numit șef de către Alexandru Cumpănașu la departamentul anticorupție din cadrul Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR).

Acum, viceprimarul a negat că numirea lui Adrian Anisie ar avea legătură cu faptul că Monica Anisie, supranumită „pepsiglas” este șefa sa pe linie de partid, fiind președinta organizației PNL sector 2, acolo unde viceprimarul este secretar general adjunct.

Până la numirea în funcția de consilier al viceprimarului sectorului 2, Adrian Anisie a condus Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, structura teritorială a Direcției Generale Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne, de unde s-a pensionat.

El a făcut obiectul unui dosar penal deschis de DNA în anul 2016

Așa cum reiese dintr-o Ordonanță a Direcției Naționale Anticorupție, Adrian Anisie a fost acuzat abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Procurorii au descoperit că în  2014, Adrian Anisie a concurat pentru ocuparea unei funcții de conducere în Direcția Generală Anticorupție a MAI. Pentru a obține funcția, el avea nevoie să fie declarat apt din punct de vedere psihologic. Totuși, după cum arată procurorii DNA, Anisie a fost declarat „apt psihologic” de funcționari din cadrul Centrului Psihologic al MAI fără ca el să fi susținut, de fapt, examenul psihologic.
Anisie a fost „albit”, după ce PSD a provocat modificarea legislației primare, dezincriminând abuzul în serviciu în cazul în care acesta nu se producea prin încălcarea directă a legii.

Adrian Anisie deține o firmă privată de investigație, scrie newstandard.ro.

Recent și-a achiziționat un teren în Valea Doftanei, unde intenționează să ridice un imobil, la subsolul căruia se va construi un poligon de tir, susțin surse autorizate. Acesta este proiectat de către o companie de arhitectură deținută de un fost ofițer SPP, Nicolae Duminică, ex-aghiotant al lui Miron Mitrea.