Vești bune pentru firmele din Sectorul 2. Primăria anulează taxa pe habitat

Vești bune pentru firmele din Sectorul 2. Primăria anulează taxa pe habitat

Primăria Sectorului 2 anulează taxa pe habitat, percepută persoanelor juridice care își desfășoară activitatea pe raza acestui sector, conform primarului Radu Mihaiu.

Primăria Sectorul 2 anulează taxa pe habitat, care afectează toate societățile comerciale. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Radu Mihaiu. Edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu a anunțat că taxa de habitat, pe care o plătesc persoanele juridice, va fi anulată.

El a precizat că decizia de anulare va fi adoptată în următoarea ședință a Consiliului Local, de joi. Potrivit spuselor sale, această taxă a reprezentat o mare nedreptate făcută agenților economici care își desfășoară activitatea în Sectorul 2

„Taxa de habitat pentru persoane juridice a fost o mare nedreptate încă de la început. O anulăm. (...) Am promovat un proiect de hotărâre care să anuleze taxa de habitat pentru persoane juridice începând cu 1 iulie şi să le permită să treacă pe noul sistem bazat pe principii solide şi corecte: «plăteşti cât arunci» şi «poluatorul plăteşte». Mediul de afaceri nu va mai fi jupuit pe nedrept în Sectorul 2”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primăria anulează taxa pe habitat

Potrivit primarului Sectorului 2, întregul sistem pe care se baza colectarea acestei taxe nu ținea cont de cine, ce aruncă la gunoi. Radu Mihaiu a precizat că toată lumea era pusă lîn aceeași grămadă, iar criteriile de plată erau stabilite arbitrar.

„Eram toţi puşi la grămadă şi factura finală se împărţea după nişte criterii arbitrare. Astfel apăreau anomalii, mai ales în cazul persoanelor juridice. Afaceri mici, la început de drum, deşi nu prea aveau activitate şi nu generau cantităţi mari de deşeuri, plăteau pentru gunoi cât nu încasau. Taxa de habitat pentru persoane juridice a fost o supapă pentru un sistem negândit”, a declarat primarul.

Radu Mihaiu a mai spus că toate sumele care nu ieșeau la calcul, în factura de salubritate erau puse în spatele antreprenorilor.

„Toate sumele care nu ieşeau la calcul au fost puse pe umerii antreprenorilor. Pe termen lung, asta poate fi fatal. Când duci spre faliment micii întreprinzători, întreaga societate e afectată. Mai ales în România, unde coloana economiei e formată din IMM-uri. Am ajuns în punctul în care putem repara această eroare”, a adăugat Radu Mihaiu.