Focurile de artificii, interzise și de revelion. Nu mai pui mâna pe așa ceva!

Focurile de artificii, interzise și de revelion. Nu mai pui mâna pe așa ceva!

Germania interzice focurile de artificii pentru noaptea de Revelion, singurul moment când erau permise.

Autoritățile vor să evite situația în care mai mulți oameni se rănesc și au nevoie de îngrijiri medicale în spitalele deja aglomerate cu pacienții bolnavi de COVID-19.

Autorităţile de la Berlin urmează să anunțe miercuri că focurile de artificii şi vânzarea artificiilor, care sunt de obicei vândute în cele trei zile dinaintea Revelionului, va fi interzisă pentru prima dată din cauza fricii că spitalele ar putea fi copleșite de numărul de pacienți infectați cu coronavirus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adevăratul motiv pentru care focurile de artificii au fost interzise!

Aproximativ 200 de milioane de euro erau cheltuiți de obicei pentru pirotehnică, dar focurile de artificii duceau, de asemenea, la un număr mare de răniți și de persoane care aveau nevoie de o intervenție chirurgicală, potrivit The Guardian.

Spitalele din Germania sunt deja aglomerate din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, inclusiv un număr din ce în ce mai mare de pacienți care au nevoie de terapie intensivă, iar parlamentarii și medicii au spus că ar fi iresponsabil ca anul acesta să permită pur și simplu sărbătorile să continue.

Noi restricții. Cetățenii nu le mai pot evita!

Tot miercuri, premierii de land se vor consulta din nou cu şefa guvernului federal, Angela Merkel, asupra situaţiei pandemice, şi e foarte posibil să decidă noi măsuri restrictive.

Există numeroase indicii potrivit cărora lockdown-ul parţial se va prelungi până pe 20 decembrie, permițând o scurtă relaxare a regulilor în perioada de Crăciun, dar după mijlocul lunii ianuarie, restricțiile să se înăsprească din nou.

Situația din România

Ziua Națională a României din acest an va fi sărbătorită fără paradă, spectacole sau artificii la Cluj, din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus.

Primarul Emil Boc a spus că în acest an pe data de 1 decembrie nu se va organiza mare lucru, din cauza virusului. Va fi doar o ceremonie de depunere de coroane în piața Mihai Viteazu.

„Va fi o zi de 1 decembrie fără spectacole. Va fi o ceremonie sobră de depunere de coroane în piața Mihai Viteazu, fără alte evenimente ca în anii anteriori”, a spus Emil Boc într-un live făcut pe Facebook.