Focuri de armă. Trei persoane de etnie romă, din Slatina, au fost prinse de poliţiştii Secţiei Rurale Găneasa, după ce au furat mai multe bunuri dintr-o casă din comuna Grădinari. Oamenii legii au deschis focul pentru a-i opri.

Evenimentul s-a petrecut luni noapte, după ce cei trei hoţi au intrat într-o casă din Grădinari, sat Satu Nou, de unde au furat mai multe lucruri, printre care televizoare şi scule electrice, profitând şi de faptul că nimeni nu era în casa respectivă.

Hoţii au fost suprinşi în fapt de un vecin pe care l-au bătut pentru a putea scăpa. După aceea, bunurile au fost încărcate într-o căruţă. Hoţii s-au îndreptat spre comuna Teslui, iar în goana lor au pierdut o parte din ceea ce au furat.

„Polițiștii  s-au deplasat, de îndată, la fața locului și au plecat în urmărirea acestora. Întrucât aceștia nu s-au supus somației de a opri, polițiștii au executat focuri de armă în plan vertical și asupra anvelopelor atelajului. În urma folosirii armamentului din dotare, nu au rezultat victime sau pagube materiale.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Ei fost prinşi din urmă de poliţişti, care au fost sesizaţi de oamenii din Grădinari. Poliţiştii au urmărit căruţa pe raza comunei Telsui. Aici, pe un câmp, oamenii legii au tras mai multe focuri de armă. Hoţii au fost prinşi şi încătuşaţi.

„Au fost identificați și conduși la sediul postului de poliție doi bărbați, de 24 și 38 de ani, ambii din municipiul Slatina. Totodată, a treia persoană, care ar fi fost implicată în eveniment, a fost identificată, polițiștii desfășurând activități în vederea depistării acesteia.”, a mai declarat reprezentantul IPJ Olt, conform Gazetanouă.ro.

În prezent, polițiștii îi audiază cei doi bărbați, cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Te-ar putea interesa și: