Evenimentul Zilei > Actualitate > Foarte ştiinţific. Ce anume le EXCITĂ pe femei | VIDEO
Foarte ştiinţific. Ce anume le EXCITĂ pe femei | VIDEO

Foarte ştiinţific. Ce anume le EXCITĂ pe femei | VIDEO

Un studiu apărut în revista ”Journal of Sexual Medicine”, arăta că s-au putut identifica, pentru prima data, regiunile exacte din cortexul senzorial ce corespund vaginului, cervixului şi mameloanelor femeii.

Potrivit cercetătorilor, aceasta dovedeşte că stimularea vaginală activează în creier zone care diferă de stimularea clitoridiană.

Acelaşi studiu relevă o legătură directă între mameloane şi organele genitale, ceea ce poate explica de ce unele femei pot avea orgasm doar prin stimularea mameloanelor.

Se aprind

Cercetătorii spun că această descoperire poate veni în ajutorul femeilor care au suferit deteriorări ale nervurilor datorate naşterii sau bolii. Rolul esenţial în acest mecanism îl deţine cortexul senzorial, responsabil cu receptarea informaţiilor venite pe căile nervoase senzitive din orice parte a organismului.

De o parte şi cealaltă a acestei zone, neuroni conectaţi cu diferite părţi ale trupului schimbă informaţii despre informaţia senzorială care îi alimentează. Aceasta este descrisă adesea ca “homunculus sensorial”, prin analogia cu imaginea distorsionată a unui om întins de-a lungul creierului, având organele genitale la capătul picioarelor. Această diagramă a apărut în 1951, în urma unor experimente întreprinse în timpul unor operaţii pe creier.

Potrivit NewScientist.com, iniţial se credea că prin stimularea vaginală, femeilor le este stimulat şi clitorisul, însă noile rezultate contrazic acest lucru. Experţii precizează că următorul pas este să se afle care zone din creier se “aprind” ca răspuns la stimularea vaginală şi clitoridiană.