Evenimentul Zilei > Actualitate > Florin Segărceanu A ANUNȚAT pe ce jucătoare se va baza la întâlnirea Cehia – România din Fed Cup. Am avut puțină neșansă la tragerea la sorți”
Florin Segărceanu A ANUNȚAT pe ce jucătoare se va baza la întâlnirea Cehia – România din Fed Cup. Am avut puțină neșansă la tragerea la sorți”

Florin Segărceanu A ANUNȚAT pe ce jucătoare se va baza la întâlnirea Cehia – România din Fed Cup. Am avut puțină neșansă la tragerea la sorți”

Florin Segărceanu, antrenorul naționalei de Fed Cup, a anunțat lotul pe care se va baza la partida cu Cehia din Fed Cup.

Naționala României de Fed Cup va evolua, pe 9 și 10 februarie, la Ostrava, împotriva Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale. Antrenorul Florin Segărceanu le-a convocat pentru această confruntare pe Simona Halep (3 WTA), Mihaela Buzărnescu(28 WTA), Irina Begu (71 WTA), Ana Bogdan (99 WTA) și Monica Niculescu (100 WTA).

„Am avut puțină neșansă la tragerea la sorți, pentru că jucăm împotriva celei mai valoroase și mai titrate națiuni din Fed Cup în ultimul deceniu, și, în plus, Kvitova și Pliskova sunt în mare formă în acest început de an, cu două turnee câștigate și semifinală și finală la Australian Open. Apoi, din punct de vedere al clasamentelor, vorbim despre o echipă care are în componență jucătoarea nr. 2 și nr. 5 în lume, la simplu, și nr. 1 și nr. 2 mondial, la dublu.

Asta spune tot despre valoarea echipei Cehiei. Poate că plecăm cu șansa a doua, cum se spune, dar suntem conștienți că în aceste întâlniri de Fed Cup se pot întâmpla multe surprize, mai ales că presiunea o să fie mai mare din partea, pentru că sunt favorite și pentru că joacă acasă.

Dacă noi o să avem, la ora meciului, toate fetele bine pregătite și sănătoase, și la fel și pe Simona, despre care știm că poate să învingă la orice oră pe oricine, pe orice suprafață, este clar că avem o șansă bună", a spus Segărceanu.