Dan Vîlceanu, sancționat după altercația cu Florin Roman. Rareș Bogdan cere explicații

Dan Vîlceanu, sancționat după altercația cu Florin Roman. Rareș Bogdan cere explicații Sursa Foto. Arhiva EVZ

Marți, Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat o sancţiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu. Decizia a fost luată după o sesizare făcută de Florin Roman.

Deputatul Dan Vîlceanu l-a bătut pe liberalul Florin Roman în plen

Dan Vîlceanu va avea redus cu 50% salariul timp de șase luni şi va avea diminuat timpul de vorbire în plen, la doar 10 secunde, pentru trei luni.

Sancțiunile vin după o sesizare făcută de deputatul Florin Roman în şedinţa Biroului Permanent.

Deputatul PNL Florin Roman aşteaptă să îi fie eliberat certificatul medico-legal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Florin Roman.

Dan Vîlceanu poate contesta decizia

Florin Roman spune că nu va renunţa la plângerea penală împotriva fostului coleg de partid:

„Ce exemplu am da noi societăţii româneşti, cetăţenilor, dacă am pune batista pe ţambal în astfel de situaţii?”, a spus politicianul.

Colegii din PNL i-au luat apărarea lui Roman.

Florin Roman, PNL

Rareș Bogdan critică comportamentul avut de parlamentarul Dan Vîlceanu

Rareș Bogdan l-a criticat pe parlamentarul Dan Vîlceanu după imaginile apărute în spațiul public:

„Există peste tot discuții în contradictoriu. A dorit să aplice legea pumnului. Domnia sa trebuie să ofere niște răspunsuri. Nu e vorba de un deputat sau doi, ci de imaginea unei instituții cheie într-un stat democratic”, a spus Rareș Bogdan la Digi 24.

Florin Roman a spus ulterior că Dan Vîlceanu „avea privirea tulbure”. Întrebat despre aceste acuzații, Rareș Bogdan a spus:

„Pur și simplu îl trăgea după el. A sărit peste mese. Ceva ce vedem doar în filme sau țări din Africa. Nu am văzut genul ăsta de comportament în Parlamentul României. Clar că va trebui să existe o sancțiune cât se poate de clară. Apoi ne mirăm că unii oameni nu vor să intre în politică.

Domnul Vîceanu să facă un test, ca să elimine orice supoziție (n.r.: cu referire la posibilitatea ca Vîlceanu să fi fost sub influența unor substanțe necunoscute). (...) Domnul Florin Roman i-a reproșat d-lui Vîlceanu că stă în bancă după ce a fost exclus din partid. Dan Vîlceanu, aparent, fără un motiv anume sărit peste bănci, iar de acolo l-a prins într-o menghină. Nu pot să-mi dau seama”, a concluzionat Bogdan.