Rareș Bogdan nu-i dă nicio șansă lui Geoană la președinție

Rareș Bogdan nu-i dă nicio șansă lui Geoană la președinție Rareș Bogdan. Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Rareș Bogdan nu-i dă nicio șansă în cursa pentru președinția României lui Mircea Geoană, cu toate că acesta din urmă nu și-a anunțat încă candidatura. Vicepreședintele PNL afirmă că trenul trece doar o dată prin stație, iar secretarul general adjunct al NATO l-a pierdut.

Întrebat dacă crede că Geoană ar putea schimba complet cursul competiției pentru funcția de președinte al țării, liberalul a răspuns ironic la adresa secretarului general adjunct al NATO, sugerând că acesta ar avea mai mult succes ca scriitor decât în politică.

Rareș Bogdan îl ia peste picior pe Mircea Geoană

Pe domnul Geoană îl văd ca un bun scriitor, văd că are succes la lansări de carte, în curând îl va concura pe domnul Cărtărescu. Chiar dacă nu-i plac foarte mult oamenii de stânga maestrului Liiceanu, poate să-i propună un contract pentru editarea cărţii, că văd că se ocupă cu lansări de carte”, a spus Rareş Bogdan.

Comentariul eurodeputatului vine după ce anul acesta, Mircea Geoană și-a lansat în mai multe orașe din țară cartea „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rareș Bogdan a mai adăugat că, în cazul în care va intra în cursa electorală, Geoană va obține un scor de maximum 8-10%, dublu de cât a avut Ion Rațiu în anul 1990, adică 4,6%.

Mircea Geoană,

Sursa foto: Mircea Geoană/ Facebook

Potrivit acestuia, secretarul general adjunct al NATO trebuie să-și rezolve întâi problema cu PSD pentru a avea succes.

„Tot ce scoate domnul Geoană, ca să fiu cinic, trebuie să-şi rezolve problema cei de la PSD. Nu ia de la noi, nu ia de la domnul Ciucă, nu ia din dreapta, ia din stânga. Ciolacu şi Geoană sunt ca vasele comunicante: ce pierde unul, câştigă celălalt”, a completat vicepreședintele PNL.

Liberalul crede că secretarul general adjunct al NATO și-a ratat șansa în politica românească

De altfel, Rareș Bogdan a amintit de episodul din 2009, când Mircea Geoană a fost înfrânt în cursa electorală de Traian Băsescu, în urma unei dezbateri în care nu a știut să răspundă la întrebările adresate.

„Domnul Geoană avea o şansă, numai că a preferat SPA-ul. Dacă nu mergea la SPA pe strada Paris, probabil era preşedintele României. Aşa, ştiţi cum e, trece o singură dată trenul, nu te urci în el, „Arrividerci, Roma!””, a spus Rareș Bogdan.

Traian Băsescu

Sursa foto: Traian Băsescu / Facebook

Cu o seară înainte de dezbaterea electorală dintre el și Băsescu în 2009, Mircea Geoană a fost surprins în fața reședinței lui Sorin Ovidiu Vântu, proprietarul trustului Realitatea TV la acea vreme.

„V-a plăcut azi-noapte la Vântu?”, a fost întrebarea-cheie adresată de Traian Băsescu în timpul dezbaterii. Vizibil derutat, Mircea Geoană a recunoscut întâlnirea, iar câteva zile mai târziu, Geoană a pierdut la o mică diferență în fața lui Băsescu, potrivit News.ro.