Evenimentul Zilei > Actualitate > Florin Cîțu, veste proastă pentru o mare categorie de pensionari. Se pregătește o lege care va interzice această situație
Florin Cîțu, veste proastă pentru o mare categorie de pensionari. Se pregătește o lege care va interzice această situație

Florin Cîțu, veste proastă pentru o mare categorie de pensionari. Se pregătește o lege care va interzice această situație

Premierul Florin Cîțu a venit cu o veste proastă pentru acei pensionari care se reangajează la stat și cumulează două venituri.

Anunț făcut marți de premierul Florin Cîțu, care nu cade bine unei categorii de pensionari. Salariul și pensia nu vor mai putea fi cumulate de către bugetari. Prim-ministrul a anunțat că persoanele care sunt în această situație trebuie să se gândească. Și să decidă ce vor. Ori pensie, ori să fie angajați. În viitorul apropiat va fi inițiat un proiect de lege.

Florin Cîțu, veste proastă pentru unii pensionari

Care privește acest subiect. Cel al interzicerii cumulării pensiei și salariului pentru angajații la stat. Este posibil ca în această situație să existe și persoane care vor fi excepții, a mai spus Florin Cîțu.

„Este un proiect de lege discutat în coaliție. Eu am văzut draft-ul, va fi o dezbatere publică, vom vedea dacă vor fi excepții sau nu. Mi se pare normal. Dacă ai ieșit la pensie să decizi dacă păstrezi pensia, iar dacă te angajezi să păstrezi salariul, dacă dorești. Fiecare trebuie să se gândească și să decidă ce vrea”. A declarat Florin Cîțu.

Altfel, șeful Executivului a anunțat că au fost aprobați banii ce vor reveni minerilor, pentru sporurile restante și plata tichetelor de transport.

„A fost o completare pentru că minerii au primit în 2020 salariile, dar nu au primit tichetele și sporurile. A trebuit să facem o Hotărâre de Guvern separată. Este exact suma pe care o identificasem, 11 milioane de lei. Sunt sumele suplimentare”, a spus Florin Cîțu.

Replică de la premier pentru vicepremeirul Dan Barna

Altfel, premierul i-a răspuns lui Dan Barna, vicepremier. Cel care a spus că niciun ministru USR-PLUS nu poate fi remaniant fără acordul acestei alianțe. Prim-ministrul a declarat că el se uită la Constituție. Care spune că șeful Executivului este singurul care poate lua această decizie de remaniere.

„Respect Constituția și acolo scrie foarte clar cum se face o remaniere. Discuțiile politice sunt altceva. Acestea sunt deciziile premierului, iar discuții vom avea mereu. Dar sunt simple discuții.”