Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîţu susţine sloganul „fără penali în funcţii publice”. Dialog spumos cu protestatarul Ceauşescu
Florin Cîţu susţine sloganul „fără penali în funcţii publice”. Dialog spumos cu protestatarul Ceauşescu

Florin Cîţu susţine sloganul „fără penali în funcţii publice”. Dialog spumos cu protestatarul Ceauşescu

Premierul Florin Cîţu a anunţat vineri seara că în weekend îşi va depune candidatura pentru preşedinţia PNL şi, printre altele, a răspuns întrebărilor adresate de protestatarul Marian Ceauşescu, un simpatizant declarat al liberalilor, care l-a întrebat dacă mai susţine sloganul "fără penali în funcţii publice" după dezvăluirile referitoare la zilele de arest efectuate în SUA de liderul Guvernului României, în urmă cu două decenii.

Susținătorii lui Florin Cîţu s-au întâlnit marţi seară, într-o şedinţă de urgenţă organizată la Vila Lac. Printre altele, s-a decis convocarea Biroului Politic Național al PNL, organismul de partid care alege miniștrii formațiunii.

Ceea ce este demn de remarcat este că BPN e organizat la solicitarea șefilor județeni PNL, nu la convocarea preşedintelui PNL, Ludovic Orban. La finalul întâlnirii, Cîțu a anunţat că îl va vota pe deputatul Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru al Finanțelor.

Cîţu pregăteşte ultimele detalii înainte de Congres

„Mâine avem BPN. În această seară am discutat strategia pentru perioada următoare, pentru că intrăm în linie dreaptă pentru Congresul PNL.

(a comentat reproşurile lui Ludovic Orban, nemulţumit că Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat într-un timp scurt şi el a aflat târziu) Nu a fost doar un sms (n.r. – prin care l-a anunţat pe Orban despre convocarea BPN), ci a fost o discuţie care a fost faţă în faţă, dar şi la telefon.

Mâine vom demonstra că avem majoritatea necesară. În acest weekend cred că îmi voi depune candidatura pentru preşedinţia PNL.

(n.r. – a fost întrebat de ce susţinerea pentru el, după dezvăluirile care au vizat cele două zile de arest din SUA, a venit târziu) Susţinerea nu a venit târziu, a venit când trebuie. Mergem înainte. Sunt un om politic pe picioarele mele.

Florin Cîţu şi Ludovic Orban

Marian Ceauşescu vs. Florin Cîţu

Marian Ceauşescu: Cetăţenii ce au de câştigat din această luptă pentru un anumit scaun în PNL?

Forin Cîţu: I-am asigurat pe români că această competiţie din PNL nu va afecta guvernarea. Azi au venit cifrele care au arătat o creştere economică de 13,6%. Asta arată că ne facem treaba. Până în 2024, veţi vedea că vom câştiga toate alegerile.

(Ulterior, Marian Ceauşescu i-a dat o carte cu evenimentele din 10 august şi i-a reproşat prim-ministrului că dosarul stagnează)

Florin Cîţu: Justiţia îşi va face treaba!

Marian Ceauşescu: Dar ce facem cu sloganul „fără penali în funcţii publice”? Îl susţineţi? Sau fără unii penali…

Florin Cîţu: Nu-i adevărat. Fără penali în funcţii publice”, a fost dialogul purtat de premier cu jurnaliştii care l-au aşteptat la Vila Lac, dar şi cu protestatarul Marian Ceauşescu.

Marian Ceauşescu

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: