Evenimentul Zilei > Social > Florin Cîțu sfătuiește părinții și profesorii să fie prudenți
Florin Cîțu sfătuiește părinții și profesorii să fie prudenți

Florin Cîțu sfătuiește părinții și profesorii să fie prudenți

Luni a fost prima zi de școală pentru elevii din România. Aceștia vor merge la ore după cele trei scenarii prezentate pe data de 2 februarie. Florin Cîțu a ieșit public și a sfătuit părinții și profesorii.

Florin Cîțu sfătuiește părinții și profesorii să fie prudenți. Premierul României sfătuiește românii să fie prudenți și responsabili, iar dacă starea de sănătate a copiilor este afectată în orice fel, să înceteze mersul la școală.

„Fac un apel către părinți: Să fie respinsabili!. Atunci când observăm simptome la copii, chiar de gripă, este recomandat să rămână acasă”, a spus premierul. În ceea ce privește cadrele didactice, Cîțu le-a transmis că este important să se vaccineze pentru că „este important pentru sănătatea lor și este important pentru sănătatea copiilor”.

Ce a declarat premierul

„După multe luni de zile, copiii merg din nou la școală, în cele trei scenarii pe care le-am prezentat deja. Este adevărat, cu multe restricții, și suntem foarte atenți să vedem cum evoluează situația.

Este foarte important să respectăm ceea ce președintele Iohannis a spus la începutul acestei pandemii – să purtăm mască tot timpul, să folosim dezinfectanți și să păstrăm distanțarea socială.

Este foarte important să vedem mesajele care vin în fiecare zi de la Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și depinde de noi toți să avem un an școlar fără probleme.

Fac un apel către părinți: Să fie responsabili! Atunci când observăm simptome la copii, chiar de gripă, este recomandat să rămână acasă.

Vom face toate eforturile și vom monitoriza acest lucru și în școli, dar fără susținerea și fără implicarea părinților, acest lucru nu se poate face.

Și nu în ultimul rând fac un apel către profesori să se vaccineze. Este foarte important ca toți profesorii să se vaccineze. Este important pentru sănătatea lor, este important pentru sănătatea copiilor, este important pentru sănătatea tuturor celor care vin în contact cu acești copii. Și este important să avem un an școlar fără probleme.” a spus Cîțu.

Citește și:

Redeschiderea şcolilor. Sorin Cîmpeanu: „Nu au fost probleme speciale în şcoli.”

Cea mai mare problemă la redeschiderea școlilor. Cum vor face față instituțiile??

Prefectul Capitalei despre începerea cursurilor: Vor fi făcute controale sistematic şi periodic şi susținut în şcoli

Prefectul Berbeceanu, anunțul orei despre școlile din Capitală