Evenimentul ZileiPoliticaFlorin Cîţu neagă orice dezinformare „marca PSD” despre mărirea taxelor. Ce le răspunde „tupeiştilor”

Florin Cîţu neagă orice dezinformare „marca PSD” despre mărirea taxelor. Ce le răspunde „tupeiştilor”

Florin Cîţu neagă orice dezinformare „marca PSD” despre mărirea taxelor. Ce le răspunde „tupeiştilor”
Florin Cîţu, ministrul Finanțelor, prezent în direct la B1 TV, a vorbit despre situația economică a țării subliniind încă odată că guvernul PNL a eliminat taxe și nu le va majora pe cele existente.
Florin Cîțu s-a arătat extrem de revoltat faţă de „acest tupeu al PSD-iștilor”, pe care îi acuză că, după ce ani de zile au crescut taxele” și au modificat de sute de ori Codul Fiscal, „vin și spun că astăzi au soluții”.
Întrebat cum vede criticile aduse PNL-ului de către cei din PSD, ministrul a declarat: „Asta este retorica PSD de ani de zile și pe mine nu mă miră. Ce mă miră este acest tupeu al PSD-iștilor. După ce ani de zile au crescut taxele, au modificat de 500 de ori Codul fiscal în 2017 și 2018, vin și spun că astăzi au soluții.

Taxele eliminate de Guvernul Orban

Florin Cîţu: Din primul moment, am eliminat taxe în România – ați menționat două, supraacciza la carburant și suprataxarea contractelor part time. Aș vrea să revin aici, contractele part time, ce se întâmpla acolo, oamenii erau impozitați pentru venituri pe care nu le aveau, dădeau bani din buzunar. Am scos această supraimpozitare.
Mai mult, am eliminat TVA defalcat, care a distrus companii în România, le-a băgat în faliment.
Am eliminat Ordonanța 114, în care se taxau toate sectoarele din economie.
Toate aceste le-am eliminat la începutul anului și am reușit, fără aceste taxe, să avem venituri mai mari la buget.
Am rambursat TVA în timpul anului, cu 3 miliarde mai mult decât au rambursat ei, și avem și venituri din TVA în luna octombrie față de octombrie anul trecut mai mari cu 9,9%, aproape 10%, deci lucrurile, chiar într-o situație dificilă, le-am administrat foarte bine”, a declarat ministul.

Florin Cîţu nu-i iară nici pe Grindeanu, Teodorovici şi Vâlcov

Aud la Ciolacu, la președintele Ciolacu că are echipă – echipa este cine? Sorin Grindeanu , care vine să facă o altă Ordonanță 13, pe care a făcut-o exact după ce a venit cu bugetul, țineți minte că era mai ocupat de Ordonanța 13 decât de buget. Teodorovici, Vâlcov care s-au ocupat de Ordonanța 114?

Astăzi, lucrurile stau foarte simplu. Am eliminat taxe și nu vom crește taxe. Soluția liberală înseamnă taxe mici, taxe puține pe care le plătește toată lumea. Am arătat în 2020, un an de criză, că se poate să ai venituri la buget mai mari și avem după 10 luni de zile veniturile bugetului general consolidat mai mari decât la 10 luni de zile anul trecut și cu taxe eliminate în tot acest an”, a delclarat Florin Cîțu la B1tv.

Ne puteți urmări și pe Google News


Accesează: