Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu îi liniștește pe bugetari. „Toată lumea primește aceleași salarii ca în 2020”
Florin Cîțu îi liniștește pe bugetari. „Toată lumea primește aceleași salarii ca în 2020”

Florin Cîțu îi liniștește pe bugetari. „Toată lumea primește aceleași salarii ca în 2020”

Premierul Florin Cîțu a declarat că anul acesta niciun bugetar nu va fi concediat. Afirmațiile premierului au fost făcute în contextul protestelor bugetarilor.

În contextul protestelor bugetarilor, premierul Florin Cîțu a declarat, joi, că niciun bugetar nu va fi concediat anul acesta.

Premierul a mai punctat că bugetarii vor primi aceleași sporuri și salarii ca în anul precedent.

„În 2020, când toată economia trecea prin cea mai mare criză din ultima sută de ani, când în sectorul privat au fost 1,4 milioane de oameni în şomaj tehnic, când a trebuit să facem eforturi, oameni care plăteau taxe ca să susţină salariilor celor din sectorul public, sectorul public a primit creşterea salarială normală, nu a fost nimeni dat afară. Anul acesta nimeni nu este dat afară, toată lumea îşi primeşte sporurile şi aceleași salarii ca în 2020. Eu nu văd aici o problemă”, a declarat, joi,  Florin Cîţu, după ce a participat la un eveniment organizat la Bursa de Valori.

Florin Cîțu susține că niciun bugetar nu va fi concediat. Atac la liderii de sindicat

În ceea ce privește abordarea liderilor de sindicat, premierul a declarat: „E clar, sunt foarte mulți lideri sindicali. Și aici este surpriza. Ar trebui să ne gândim ca societate: Cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceiași de 30 de ani de zile? Acolo chiar nu se întâmplă nimic. Peste tot se mai modifică lucrurile, dar acolo nimic. Ar trebui să ne gândim cum funcționează lucrurile şi poate în acest dialog social ne întrebăm cum ajung acolo”, a mai spus premierul Florin Cîțu.

Referitor la situația epidemiologică din România, Premierul Florin Cîțu a declarat că restricțiile impuse au dat rezultate, iar nouă metodă prin care se va face raportarea nu va schimba prea mult lucrurile.

„Ne-am uitat la această formulă, este o formulă recomandată de epidemiologi, și nu este o problemă. Am văzut estimări inițiale. Nu cred că se vor schimba foarte mult lucrurile față de ceea ce avem astăzi. Tocmai de aceea am lăsat 14 zile. Nu mă aștept să avem diferențe majore față de ceea ce avem astăzi”, a spus Florin Cîțu. Acesta a mai precizat că restricțiile impuse au dat rezultate.