Evenimentul Zilei > EVZ Special > Florian Coldea, marele ignorat de la Arcul de Triumf
Florian Coldea, marele ignorat de la Arcul de Triumf

Florian Coldea, marele ignorat de la Arcul de Triumf

A venit singur, încercând să rămână neobservat. I-a reuşit mult mai mult, ajungând să fie ignorat de cei de la tribuna oficială.

Îmbrăcat într-un palton negru, cu pălărie cu boruri largi, Florian Coldea, omul de la SRI care făcea şi desfăcea guverne, a trecut ca o fantomă pe la Arcul de Triumf, la Parada de 1 Decembrie. Tras la faţă, evitând privirile celor din jur, a dispărut rapid în mulţimea oficialilor care ocupa treptele tribunei oficiale. S-a întreţinut în fugă cu Robert Cazanciuc, care era „sub acoperire”, ascuns de o pereche de ochelari de soare şi o şapcă englezească, de culoare gri. De altfel, acelaşi Robert Cazanciuc a avut, ulterior, o discuţie mai îndelungată şi mai aprinsă cu celebrul Florin Iordache, care „juca ţonţoriul”, din cauza gerului.

Un alt politician care a avut de suferit de pe urma frigului, deşi nu ar fi vrut să o arate, a fost Eugen Orlando Teodorovici, care a venit îmbrăcat mai de primăvară. Norocul său a fost că a primit un fular de culoare cărămizie, pe care şi l-a pus la gât cu satisfacţie.

Sosirea lui Liviu Dragnea nu i-a uimit pe politicienii prezenţi deja, dovadă că anunţul său iniţial a fost mai mult de ochii lumii. În schimb, nici nu s-a înghesuit lumea să-l felicite pentru prezenţă. Motiv pentru care preşedintele PSD a fost mai întunecat la faţă.

De altfel, venirea lui Călin Popescu Tăriceanu, alături de Eduard Helvig, directorul SRI, nu prea i-a căzut bine la stomac lui Dragnea, mai ales că erau şi înconjuraţi de câţiva generali ai Serviciului. Contactul dintre cei doi şefi ai camerelor parlamentare a fost mai mult decât protocolar, condimentat cu câteva grimase din parte lui Dragnea. Doar sosirea premierului Viorica Dăncilă a mai scăzut intensitatea încordării dintre cei doi şefi ai coaliţiei de guvernare, mai ales că Dragnea rămăsese nebăgat în seamă: Florin Iordache se întreţinea copios cu Alina Gorghiu, de la PNL, iar Tăriceanu glumea cu două domnişoare de la MApN.

În tot acest timp, Florian Coldea dispăruse din peisaj. A repărut la finalul Paradei, cu aceeaşi pălărie neagră cu boruri largi şi cu eşarfa bleu, în carouri, care semăna izbitor cu un ştergar turcesc din ani 90, folosit pe la sate. Însă, avea ceva în plus: viteză foarte mare şi ochelari de soare.

 

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: