Evenimentul Zilei > Actualitate > De-a dreptul STUPID! Ce sfaturi primesc americanii pentru a se APĂRA de uraganul Florence
De-a dreptul STUPID! Ce sfaturi primesc americanii pentru a se APĂRA de uraganul Florence

De-a dreptul STUPID! Ce sfaturi primesc americanii pentru a se APĂRA de uraganul Florence

Tiranii Internetului re-împărtășesc furia legată de uragane pe social media, în timp ce Florence continuă să se îndrepte, încă liniştit, spre Carolina. Dar ce sfaturi primesc americanii în aceste zile este de noaptea minţii.

Utilizatorii Twitter și Facebook au postat câteva imagini vechi asociate cu furtunile monstruoase din anii trecuţi, pentru a câştiga trafic pe Internet. Sunt multe falsuri care nu trebuie luate în serios. Indiferent de natura lor, multe dintre aceste postări se întâmplă să devină  virale.

Iată o listă cu câteva dintre cele mai prosteşti exemple: O imagine falsă a străzilor inundate, pline cu rechini mici, a început să circule săptămâna aceasta înainte de sosirea uraganului Florence. Imaginile sunt practic identice cu cele generate în 2017, când a fost uraganul Irma, de categoria 4, care a vizat câteva insule din Caraibe, înainte de a ucide cel puțin 13 persoane.

O altă ştire prostească în care sfătuiește pe oameni să plaseze obiectele importante "într-un sac de plastic și să le bage în mașina de spălat vase, în cazul apariției apei în casa dvs".  Sfatul penibil a fost preluat de mai multe canale de știri săptămâna aceasta.

Sfatul nu este nou şi nici eficient. BuzzFeed, citat de dailycaller, a raportat în 2017, la începutul uraganului Irma, că firmele de spălat vase nu recomandă ca oamenii să folosească mașinile de spălat vase ca izolatoare sigură. Unii oameni au încercat această metodă de a păstra intacte nişte lucruri importante, dar au fost dezamăgiți de rezultate.

O altă prostie cât casa: zeci de mii de oameni s-au alăturat unui eveniment pe Facebook invitând participanții să tragă cu pistoale spre direcţia din care vine Florence pentru a speria uraganul. Evenimentul poartă o avertizare de la organizatorul său: "Nu aruncați de fapt arme de foc în aer. Aţi putea ucide pe cineva și nu poți să sperii un uragan. Nu pot să cred că trebuie să scriu asta".

În 2017, doi bărbați din Florida au orchestrat un eveniment pe Facebook numit "Shoot At Hurricane Irma" și i-au invitat pe cei din Florida să stea afară și să tragă mai multe rafale către Est, în timp ce Irma venea din spatele lor! Aproape 53.000 de persoane și-au exprimat interesul de a se alătura evenimentului.

Un alt eveniment, la fel de straniu, a cerut oamenilor să-și întoarcă brațele în Sarasota, Florida, în încercarea de a opri furtuna, în timp ce un alt eveniment a sugerat turnarea cuburilor de gheață în Oceanul Atlantic, iar clienţi s-au găsit îngrijorător de mulţi.