Evenimentul Zilei > Justitie > Adina FLOREA îl ATACĂ dur pe LAZĂR: Pare că îşi exercită funcţia mai mult decât excesiv, cu rea-credinţă. Are un interes personal evident
Adina FLOREA îl ATACĂ dur pe LAZĂR: Pare că îşi exercită funcţia mai mult decât excesiv, cu rea-credinţă. Are un interes personal evident

Adina FLOREA îl ATACĂ dur pe LAZĂR: Pare că îşi exercită funcţia mai mult decât excesiv, cu rea-credinţă. Are un interes personal evident

Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru postul de procuror-şef al DNA, l-a criticat dur pe procurorul general al României, Augustin Lazăr. Florea a declarat că Lazăr exercită o anumită presiune cu privire la ocuparea funcţiei de conducere a DNA.

Adina Florea a declarat că Lazăr „pare că îşi exercită funcţia mai mult decât excesiv, cu rea-credinţă”. De asemenea, ea a spus că procurorul general ar trebui să se abţină de la a face orice demers şi că acesta „are un interes personal evident”.

„Au fost chiar surse avizate, ca să folosesc un termen consacrat cel puţin într-o parte a presei scrise, care m-au avertizat să am mare grijă pentru că există o anume presiune din partea procurorului general. Mi s-a spus că DNA-ul nu este DIICOT, că vor fi surprize mai mari sau mai mici, dar nu m-am gândit niciun moment că surprizele vor fi de o asemenea anvergură”, a spus Adina Florea la Antena 3.

Adina Florea a subliniat că dosarul în care ar fi vizată, legat de protocolul Parchetului General cu SRI, ar trebui instrumentat de orice altă structură, dar nu Parchetul instanţei supreme.

„Din punctul meu de vedere, domnul procuror general ar trebui să se abţină de la a face orice demers. Domnul procuror general are un interes personal evident. Dumnealui este semnatar al acestui protocol, prin urmare, ar trebui să se abţină să facă orice demers. Ar putea ca acest dosar instrumentat de Parchetul General să fie în continuare instrumentat de orice altă structură, dar nu de Parchetul General”, a mai spus Florea.

„Pare că îşi exercită funcţia mai mult decât excesiv, cu rea-credinţă, în condiţiile în care există acest dosar penal pe rol, a spus şi dumnealui chestiunea aceasta, dosar penal care nu s-a finalizat, despre care dumnealui a susţinut că nu are cum să-l lege de persoana mea şi atunci, deşi există acest doar penal pe rol, iată sesizează cu o grabă nemaivăzută, nemaintâlnită, Inspecţia Judiciară, în condiţiile în care, de regulă, Inspecţia Judicară, în situaţia în care există un dosar penal pe rol, nu am întâlnit situaţii în care să facă verificări, dar poate că de data asta, cine ştie, vom avea  noutate în activitatea judiciară, va exista şi o sesizare de abatere disciplinară la Inspecţia Judiciară concomitent cu un dosar penal la o structură de parchet şi nu ştiu dacă mai există vreun for care să facă verificări. Probabil că vom apela şi la acel for ca să facem verificările”, a declarat Adina Florea.

Adina Florea a spus că o „apără în primul rând legea, buna-credinţă” şi că are încredere în lege şi în bună-credinţă. „Ştiu că sunt nevinovată, am convingerea că se va dovedi nevinovăţia mea, deşi se pare că nu mai operează prezumţia de nevinovăţie”, a mai spus Adina Florea.

Pe 24 august, Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a publicat, pe pagina sa de Facebook un protocol încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii în 7 decembrie 2016, iar potrivit informaţiilor din spaţiul public documentul ar proveni de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, fostul loc de muncă al Adinei Florea.

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat recent că există o verificare în curs la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, în urma informaţiilor din spaţiul public potrivit cărora protocolul secret SRI-Parchetul General publicat de Darius Vâlcov ar proveni de la această structură.

Pe 19 septembrie Adina Florea a fost audiată ca martor la Parchetul General în dosarul legat de provenienţa potocolului secret SRI-Parchetul General publicat de Darius Vâlcov.