Evenimentul Zilei > Social > FLOAREA INTELECTUALILOR EUROPENI vine în România – Care este SCOPUL acestei adunări?
FLOAREA INTELECTUALILOR EUROPENI vine în România  – Care este SCOPUL acestei adunări?

FLOAREA INTELECTUALILOR EUROPENI vine în România – Care este SCOPUL acestei adunări?

Academia Română și Fundația Națională pentru Știință și Artă organizează, în colaborare cu Academia de Științe Morale și Politice din cadrul Institutului Franței, seminarul internațional „Penser l’Europe“ ediția a XVII-a

Academia Română și Fundația Națională pentru Știință și Artă organizează, în colaborare cu Academia de Științe Morale și Politice din cadrul Institutului Franței, seminarul internațional „Penser l’Europe“ ediția a XVII-a

Seminarul se va desfășura în perioada 21-22 septembrie 2018, în Aula Academiei Române din Calea Victoriei, 125. Parteneri trandiționali: Institutul Francez de Relații Internaționale, Academia Regală de Științe Economice și Financiare din Spania, Academia Regală Europeană a Doctorilor din Barcelona, Academia Regală de Limbă și Literatură Franceză din Belgia. Seminarul este organizat sub coordonarea acad. Eugen Simion și acad. Maya Simionescu, președintele, respectiv președintele executiv ai Fundației Naționale pentru Știință și Artă.

Tema dezbaterilor celei de-a XVII-a ediții este „România-Europa, 1918-2018“.

Seminarul „Penser l’Europe“ marchează, astfel, împlinirea a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial, când, în urma păcii de la Paris, românii și-au realizat visul de a trăi împreună, toți și din toate provinciile lor istorice, între granițele aceleiași țări. Acesta a fost unul dintre efectele războiului din Europa. Ce s-a întâmplat, de atunci, pe continentul nostru și cum întâmpină, azi, comunitatea europeană provocările timpului nostru, sunt câteva dintre subiectele care se vor aborda în cadrul seminarului la care participă, ca de obicei, membri ai Academiilor europene, oameni de știință și oameni politici, scriitori, politologi, jurnaliști.

La întâlnirea din acest an și-au anunțat participarea, între alții, Corina Crețu, comisar european, Thierry de Montbrial, președinte fondator al Institutului Francez de Relații Internaționale și membru al Academiei de Științe Morale și Politice din Franța, membru de onoare al Academiei Române, Jacques De Decker, secretar perpetuu al Academiei Regale de Limbă și Literatură Franceză din Belgia, Jaime Gil Aluja, președintele Academiei Regale de Științe Economice și Financiare din Spania, Jean Askenasy, Facultatea de Medicină a Universității din Tel-Aviv, Israel, și Michael Metzeltin, membru al Academiei de Științe din Austria, ambii membri de onoare ai Academiei Române, Pierre Brunell, membru al Academiei de Științe Morale și Politice, Franța, Martin Maiden, Universitatea din Oxford, Anglia, și alte personalități din străinătate și din țară.

Prima ediție a seminarului internațional „Penser l’Europe“ s-a desfășurat în anul 2002.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: