Evenimentul Zilei > Actualitate > Flagrant DNA în parcare la Timișoara. Primar ridicat pentru luare de mită
Flagrant DNA în parcare la Timișoara. Primar ridicat pentru luare de mită

Flagrant DNA în parcare la Timișoara. Primar ridicat pentru luare de mită

Primarul unei localități din județul Timiș a fost ridicat de procurorii DNA, într-un scandal de corupție, după un flagrant organizat într-o parcare.

Procurorii DNA Timişoara şi ofiţeri din cadrul DGA au organizat, vineri, un flagrant în parcarea Direcției Finanţelor Publice din Timişoara. Aceștia vizau un bărbat, angajat al unei primării care urma să primească o mită de aproape 40.000 de lei. Este vorba despre un inginer, contractat de Primăria din Șopotu Nou, județul Timiș, pentru activități de dirigenție de șantier.

În timp ce inginerul era reținut în parcare, la scurtă vreme după ce a primit banii de la denunțător, la Primăria din Șopotu Nou descindea o altă echipă de procurori. Aceștia l-au ridicat pe primarul localității, Păun Baba, pentru audieri.

Cei doi, dirigintele de șantier și primarul sunt acuzați că au primit mai multe sume de bani, sub formă de mită, pentru avizarea unor lucrări în localitate.

Flagrantul organizat de DNA

Vineri după amiază, ofițerii de poliție, coordonați de procurorii DNA, au oprit o mașină care ieșea din parcarea Finanțelor Publice din Timișoara. Aceștia i-au cerut șoferului, inginerul Radu Constantin, să coboare, după care au trecut la percheziția vehiculului. În portbagajul mașinii, conform presei locale, au fost găsiți, într-un plic ascuns într-o mapă, 38.000 de lei.

În fața polițiștilor, inginerul a ridicat din umeri spunând că nu știe nimic despre această sumă. Mai mult, el a acuzat o înscenare din partea reprezentantului unei firme de construcții căruia trebuia să-i semneze o situație de lucrări vechi din 2012!!! Este vorba despre un contract din 2011, încheiat de Primăria Șopotu Nou pentru construcția unui drum, a unui cămin cultural, a canalizării și a unei stații de epurare.

Presa locală susține că primarul și dirigintele de șantier ar fi pretins câte 5% din valoarea fiecărei facturi emise de constructor. În caz contrar, dirigintele de șantier refuza să semneze situațiile de lucrări, iar primarul să deconteze facturile. De-a lungul timpului, cei doi au primit materiale de construcții și peste 60.000 lei.

Cei doi sunt propuși spre arestare

Anchetatorii DNA au interceptat mai multe discuții în care cei implicați se certau pe șpăgile primite. Primarul și inginerul diriginte de șantier se acuzau reciproc că au luat mai mult de la constructor.

După flagrantul de vineri, o altă echipă de procurori și polițiști din cadrul DNA Timiș l-au ridicat și pe primarul Păun Baba. Procurorul a decis reținerea celor doi pentru luare de mită și propunerea lor spre arestare preventivă. Dosarul va fi înaintat în cursul zilei de astăzi către judecătorul de drepturi și libertăți care va lua o decizie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: