Evenimentul Zilei > Social > FIREA, acuzată că ASCUNDE problemele de la RADET. „Sunt mult mai multe AVARII decât se RAPORTEAZĂ. Primăria e INCOMPETENTĂ”
FIREA, acuzată că ASCUNDE problemele de la RADET. „Sunt mult mai multe AVARII decât se RAPORTEAZĂ. Primăria e INCOMPETENTĂ”

FIREA, acuzată că ASCUNDE problemele de la RADET. „Sunt mult mai multe AVARII decât se RAPORTEAZĂ. Primăria e INCOMPETENTĂ”

Nicușor Dan spune că Primăria Capitalei se încăpățânează să nu plătească datoriile istorice ale RADET. Suma depăşeşte 4 miliarde de lei, din care 2,8 milioane penalizări, și din cauza cărora nu pot fi accesate fonduri europene de 187 milioane de euro necesare reparării conductelor vechi de peste 50 de ani.

„Incompetența administrativă de la nivelul Primăriei Capitalei e cauza principală a avariilor repetate de la infrastructura RADET”, a declarat deputatul independent Nicușor Dan, vicepreședinte al asociației Salvați Bucureștiul la RFI.

Problemele au reapărut după ce o nouă avarie de proporţii a RADET a lăsat marți fără călură peste 50 de blocuri. Au fost afectate şi 5 şcoli, iar elevii au fost trimişi acasă.

Gabriela Firea a declarat, săptămâna trecută, că problemele RADET sunt cunoscute, însă ”nu se poate rezolva în doi ani ceea ce nu s-a făcut de la Revoluţie încoace”.

Nicușor Dan mai spune, în interviul acordat RFI, că asociația pe care o reprezintă a creat pe internet o „hartă a frigului”, unde bucureștenii pot semnala avariile RADET, care, după cum susține Nicușor Dan, sunt mult mai multe decât cele raportate de autorități.