Primarul general al Bucureștiului a scris pe Facebook că Ambulatoriul Spitalului “Victor Babeș” va fi gata până la sfârșitul anului curent și va avea capacitatea de a primi 400 de pacienți zilnic.

Ambulatoriul Spitalului “Victor Babeș” prinde contur! Până la sfârșitul anului, Bucureștiul va avea încă o unitate medicală ultramodernă, care va putea primi 400 de pacienți zilnic! Am făcut o vizită la șantierul Ambulatoriului Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”, pentru a verifica stadiul lucrărilor la acest obiectiv de investiții. Mă bucur să constat că în doar cinci luni, lucrările au avansat atât de mult. Dacă în luna martie a acestui an, Compania Municipală Consolidări începuse șantierul prin demolarea unor corpuri de clădire aflate într-o avansată stare de degradare, iată că acum ambulatoriul Spitalului Victor Babeș prinde contur, în această perioadă realizându-se cele mai dificile operațiuni, precum demolările și realizarea fundației”, a scris Firea, pe Facebook.

Primarul Capitalei a mai menționat că ambulatoriul va fi o clădire dotată cu spații moderne, care va avea inclusiv compartimente destinate copiilor. Unitatea medicală va cuprinde 16 cabinete de consultații, după cum susține Gabriela Firea.

S-a lucrat zi și noapte și se va lucra în același ritm astfel încât la sfârșitul anului 2019, ambulatoriul, care va fi o clădire nouă, cu spații moderne, funcționale, adaptate activității medicale de ambulatoriu și spitalizare de zi, inclusiv compartimente destinate copiilor, să fie funcțional. Această unitate medicală va avea 16 cabinete de consultații, întrucât Spitalul ‘Victor Babeș’ are o mare adresabilitate, fiind unul din cele două spitale de boli infecțioase din București, la care ajung pacienți din toată țara, precum și pacienți cu boli tropicale. Se estimează că această unitate medicală va primi aproximativ 400 de pacienți pe zi, a adăugat primarul.

Ambulatoriul Spitalului “Victor Babeș” a costat în total 2,8 milioane de euro, conform spuselor primarului general al Capitalei pe rețelele de socializare.

Valoarea investiției este de 2,8 milioane euro. Lucrările sunt în grafic, la acest moment este finalizat subsolul, astăzi sunt turnări la diafragmele și stâlpii ce fac parte din structura de rezistență. Potrivit proiectului conceput de ASSMB, Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” va avea un regim de înălțime de P+1E și o suprafață desfășurată de peste 1.100 de metri pătrați, 16 cabinete de consultații, 3 saloane de spitalizare de zi, (cu 17 paturi, 12 pentru adulți și 5 pentru copii) precum și toate funcțiunile anexe unei astfel de unități medicale, a completat Gabriela Firea.