Filmul lui Mungiu, interzis in scolile franceze

Filmul lui Mungiu, interzis in scolile franceze

Desi, pe langa Palme d'Or, a primit si Premiul Educatiei, pelicula "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" nu va fi difuzata in mediul scolar din Franta, informeaza AFP.

Duritatea imaginilor si, spun cei care critica decizia, presiunile exercitate de organizatiile care militeaza impotriva avorturilor au determinat Ministerul Educatiei din Franta sa interzica difuzarea filmului in colegiile si liceele din Hexagon.

"Am considerat unele imagini ca fiind mult prea dure. Filmul este socant si destabilizant pentru elevii cu varste cuprinse intre 11 si 18 ani", a declarat un consilier al ministrului francez al Educatiei. Decizia a fost luata dupa ce filmul a fost vizionat de o comisie formata din 20 de membri ai guvernului francez.

Premiul Educatiei se acorda anual celui mai educativ film aflat in selectia oficiala de la Cannes. Anul trecut, premiul a fost acordat peliculei "Marie - Antoinette".

Ne puteți urmări și pe Google News

Imediat dupa ce regizorul Cristian Mungiu a primit premiul Palme d'Or, asociatiile anti - avort din Franta au catalogat filmul drept "o veritabila propaganda pro - avort si un pericol pentru copiii din scoli". Organizatia "Alege Viata", nemultumita de succesul filmului, chiar a dat publicitatii un raport intitulat "Cultura mortii, recompensata la Cannes".