Filmul lui Mungiu, in Turcia

Filmul lui Mungiu, in Turcia

Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" de Cristian Mungiu, premiat cu Palme d'Or la Cannes, va fi prezentat la Eurasia Film Festival, care se va desfasura intre 19 si 28 octombrie.

Acest festival face parte din Antalya Golden Orange Film Fest, unul dintre evenimentele cinematografice importante din Turcia, alaturi de festivalul de la Istanbul.

Eurasia Film Festival, care este la cea de-a treia editie, se va deschide cu cel mai recent film al lui Ang Lee, "Lust, Caution", in timp ce in afara competitiei vor fi prezentate, in premiera in Turcia, al doilea lungmetraj al lui Mungiu si alte doua filme de la Cannes: "Persepolis" de Vincent Paronnaud si Marjane Satrapi si "The Diving Bell and the Butterfly" de Julian Schnabel.

O noutate a editiei este si un premiu Netpac (Network for the Promotion of Asian Cinema/Reteaua de promovare a cinematografiei asiatice), care va fi acordat in cadrul competitiei internationale a festivalului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anul trecut, Marele Premiu la Eurasia Film Festival a fost obtinut de "Hartia va fi albastra", in regia lui Radu Muntean.

Sursa: Mediafax.