Filmul lui Mungiu, criticat la Vatican

Filmul lui Mungiu, criticat la Vatican

Jurnalul Vaticanului, Osservatore Romano, criticadur filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", informeaza AFP.

"Filmul, sordid si redundant, este construit pentru a etala pe ecran, la capatul a aproape doua ore de monotonie, un fat, sau mai bine spus un copil in varsta de cinci luni, expus pe pardoseala unei sali de baie", scrie Osservatore Romano in editia sa care va aparea pe piata maine.

Pelicula regizorului roman Cristian Mungiu, care va fi lansata in aceasta seara pe marile ecrane din Italia, prezinta intr-o maniera cateodata cruda povestea unui avort clandestin in Romania, in perioada comunista.

"De vreme ce recurgerea excesiva la scene de sex a epuizat potentialul de atractie ( a publicului n.r.), demnitatea spectatorului primeste o noua lovitura sub centura, cu acest film recompensat cu Palme d'Or: un semnal dramatic al intoarcerii la barbarismul, individual sau colectiv, al constiintei noastre", scrie jurnalul Vaticanului.             In film "se vorbeste cu dezinvoltura despre fetusi ca si cum ar fi vorba de lucruri, de obiecte si nu de fiinte umane, chemati la viata si apoi martirizati, ucisi si aruncati la cosul de gunoi", conchide Osservatore, care critica "ritualurile macabre ale nebuniei umane" prezentate de Mungiu.             Filmu, ce a luat marele premiu la Cannes, reprezinta propunerea Romaniei pentru nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun film strain.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cititi si Filmul lui Mungiu merge la Oscar.