Evenimentul Zilei > EVZ Special > Filmul complet al crimelor, relatat de Gheorghe Dincă. Minciunile și sferturile de adevăr ale Monstrului din Caracal
Filmul complet al crimelor, relatat de Gheorghe Dincă. Minciunile și sferturile de adevăr ale Monstrului din Caracal

Filmul complet al crimelor, relatat de Gheorghe Dincă. Minciunile și sferturile de adevăr ale Monstrului din Caracal

Avocatul din oficiu desemnat de Baroul București pentru a îl asista pe Gheorghe Dincă la DIICOT – structura centrală a dat în cursul zilei de sâmbătă mai multe declarații, relatând poziția Monstrului din Caracal față de acuzațiile care i se aduc.

De la început trebuie spuse câteva lucruri: vicleanul Popicu minte evident în multe dintre afirmațiile făcute, faptele recunoscute sunt cele despre care știe că anchetatorii săi le cunosc deja sau fapte pe care simte că ei le vor putea dovedi cât de curând. Din motive doar de el cunoscute, păstrează pentru el destule amănunte importante Dar mai e un element care trebuie subliniat, nu e de datoria inculpatului să stabilească adevărul, ci e sarcina anchetatorilor de a îl afla și apoi de a îi convinge pe judecători de acest adevăr. E unul dintre principiile pe care este construit Dreptul Penal.

Cazul „Luiza”

Mihaela Luiza Melencu a dispărut pe 14 aprilie 2019. Gheorghe Dincă a fost silit să vorbească despre acest caz pentru că în casa sa au fost găsite cel puțin trei telefoane. De pe unul dintre ele a fost sunată familia Luizei după dispariție, într-o încercare neizbutită de a îi convinge să renunțe la căutarea copilei dispărute, spunându-le că ea a vrut să plece de acasă. Telefonul și cartela au fost cumpărate special pentru asta dintr-un târg, dar nu e clar de ce Dincă l-a păstrat, deși pentru fiecare nouă faptă cumpăra unul nou.

La ora când scriu aceste rânduri, pe malurile Dunării se efectuează o nouă acțiune de căutare a trupului fetei.

Ce susține Dincă: a luat-o pe Luiza din stradă, a dus-o la un bancomat, dar fata nu ar fi reușit să scoată bani. A crezut că e o prostituată și că totul era o aluzie ca să îi ceară lui bani. Dincă susține că fata a mers de bunăvoie la el acasă unde s-ar fi consumat un raport intim. Așa a declarat avocatul său, dar acum a apărut o altă versiune, că Dincă i-a oferit bani fetei, ea a spus că e virgină și că nu se pune problema și atunci criminalul a imobilizat-o și a pornit cu ea spre propria-i casă. Aici trebuie spus că Dincă a dat mai multe declarații și sigur există diferențe între ele.

Spre seară, potrivit primei versiuni, în care Luiza ar fi venit de comun acord în maghernița de la marginea Caracalui, fata a vrut să plece. Atunci s-au certat și el a lovit-o. Fata a căzut, s-a lovit de ciment și a murit.

În continuarea minciunilor despre sfârșitul acestei fete nevinovate, Dincă susține că ar fi încercat să o resusciteze!

Ar fi încărcat trupul în mașină și, în noaptea de 14 spre 15 aprilie, a mers pe un câmp și ar fi aruncat-o în Dunăre.

Cazul „Alexandra

Pe 4 iulie, Dincă recunoaște că a luat-o în mașină pe Alexandra Măceșanu. Potrivit explicațiilor oferite de el, iar a crezut că e vorba de o prostituată.

Aici trebuie spus că nimic din imaginea celor două nefericite nu îndreptățea să fie considerate ”femei ușoare”, fiind vorba de o încercare prostească a arestatului de a își justifica măcar parțial faptele.

Alexandra i-a refuzat imediat avansurile, până și Dincă recunoaște asta. La oprire, Dincă a trecut pe bancheta din spate a mașinii, lângă fată, a lovit-o și apoi a legat-o.

A dus-o acasă, unde a ajuns în jurul orei 10.30. Recunoaște că a violat-o. Potrivit avocatului Claudiu Lascoschi Dincă a relatat că a dormit o noapte lângă una dintre fete.

A doua zi, joi, 25 iulie, cumpără un telefon nou cu tot cu cartelă, sună familia și revine acasă. Susține că a văzut lumina aprinsă la un alt telefon de-al său, s-a enervat, o lovește pe fată și, ca și în cazul Luizei, vicitma se lovește la cap și moare. Apare și aici aceeași minciună a încercărilor de resuscitare.

Incinerarea – misterul nedezlegat

Cel mai disputat punct al acestei anchete este, fără îndoială, presupusa incinerare a trupului Alexandrei. Nu intrăm acum în această dispută, mai ales că ne-am făcut datoria spunând că autoritățile au obligația de a afla adevărul și de a convinge asupra lui.

Gheorghe Dincă neagă că ar fi tranșat trupurile fetelor și că ar fi scăpat de cadavre în acest fel.

În cazul Alexandrei, el spune că a așezat trupul ”în picioare” în deja celebrul butoi din curte și ar fi pornit apoi focul. Spune că a turnat peste cadavru vaselină, a aruncat cârpe și carton bitumat.

Minte?

Fiecare dintre noi are propriul răspuns și categoric nu este același.